TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon érdekes összefüggést hozott össze, annak tudja be, hogy a Balaton térségében a vendégéjszakák száma valamivel kevesebb, illetve ebben az évben stagnált, hogy a kormány rosszul végzi a munkáját. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van!) Ez még igaz is lehet, de kérdezem én: hogy létezik az, hogy az ország összes többi helyén egyébként a vendégéjszakák forgalma növekedett?
(13.30)
Budapesten, vidéken, tehát az országban több mint 10 százalékkal meghaladja a vendégéjszakák száma az előző időszakot, tehát az országra ez nem igaz, de a Balatonra igaz. E helyett a politikai vádaskodás helyett sokkal jobb lenne, ha valóban megkeresnék az ott élők - a Balaton Fejlesztési Tanács - ennek az okait, hogy mi is történhetett.
Az történt egyébként, hogy a balatoni régióban az utóbbi években egyre meghatározóbbá vált az orosz vendégforgalom, és ez sajnos a nemzetközi politikai helyzetet ismerve csökkent. Ennek tudható az be, hogy az országos eredményekhez viszonyítottan a balatoni régió valóban gyengébb eredményekről tud beszámolni. Egyébként ezt fölismerve az NGM, a Turizmus Zrt. akciót indított, nagy balatoni rendezvénysorozatot. 337 millió forintot költöttünk erre, az eredményei jelentkeznek.
Egyébként nem igaz, hogy a kormány nem fordít figyelmet a Balaton-régióra. Az előző évi költségvetési időszakban 25,1 milliárd forint EU-s fejlesztés jutott a Balatonhoz. A Balaton Fejlesztési Tanács a 2014-20-as időszakra összeállított egy programot, amely alapján közel 300 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a Balaton kiemelt üdülőkörzet területén, és ezenfölül még a GINOP-ból az úgynevezett balatoni bringakör és a balatoni vitorlásturizmus fejlesztése is meg fog valósulni. Tehát a jövő valóban jobb eredményekkel kecsegtet, képviselő úr. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me