SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Itt van az ősz, itt van újra - mondjuk és mondhatnánk együtt Petőfi Sándorral, azonban a horvát-magyar határon történő események miatt az ősz nem olyan szép, mint korábban.
A választókerületemben, a zákányi és a barcsi köznevelési intézményekben a sokezres illegális migráció árnyékában folyik az oktató-nevelő munka jelenleg. Innen is köszönet illeti a rendőrökön, a katonákon, a mentősökön, a polgármestereken, az önkormányzati képviselőkön és a helyi polgárokon túlmenően a pedagógusoknak is a segítő-támogató munkáját. Ebben a vészjósló helyzetben sem feledkezhetünk meg azonban arról, hogy szeptember az iskola- és az óvodakezdés hónapja is, a gyermekek izgalommal élik át ezeket a napokat, és a szülők is, hiszen sokáig az iskolakezdés a családi kassza jelentős megcsappanását is jelentette: tankönyv-, iskolatáska-, tornafelszerelés-vásárlás, ebéd- és osztálypénz-befizetés. Az elmúlt időszakban azonban jelentős törvényi változások és kormányzati döntések léptek életbe, amelyek jelentősen könnyítették a családok életét.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelettel kérdezem, hogy hány gyermeket érint az ingyenes tankönyvellátás. A gyermekétkeztetésre szánt forrás idén 10 százalékkal, 53-ról 58 milliárd forintra emelkedett, az elmúlt öt évben pedig több mint a duplájára nőtt. Ez a növekedés hány gyermeket érint?
Az iskola a gyermekekért van, de ne feledkezzünk el az őket oktató-nevelő pedagógusok áldozatos munkájáról sem. Tisztelettel kérdezem, hogy megkapták-e a tanárok az idén esedékes béremelésüket. Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me