DR. GALAMBOS DÉNES

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES
DR. GALAMBOS DÉNES (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A Jobbik képviselőcsoportja részéről érkezett felvetésekre, amelyek visszautalnak a Törvényalkotási bizottság ülésén elhangzottakra, szeretnék reagálni.
Továbbra is fenntartom azt, ami elhangzott a bizottsági ülésen, fenntartom az előterjesztők nevében a törvényjavaslatot, amelyet benyújtottunk, és amely a bizottsági javaslat alapján egy módosító javaslattal kiegészítve került az Országgyűlés elé.
Komplexebben, átfogóbban rendezi a kérdést, és nem gondolnám, hogy a Jobbik javaslatával ezt a komplexitást át kellene törni, vagy hogy ez a hipotézis megdőlne. Önök azt gondolják talán, hogy ez csak úgy rendezhető, ha a javaslatuk nyer elfogadást, mi azonban úgy látjuk, hogy így is koherens a törvény és annak rendelkezései, amelyek alapján lehetőségük van az ügyfeleknek a kárrendezésre. Ezt döntően a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási viszonylatban mondom. A TAB ülésén elhangzott helyettes államtitkári érvelést osztottuk tehát, és azt továbbra is elfogadjuk.
Még Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy az MNB-ingatlanügyeket ne keverjük össze az MNB fogyasztóvédelmi tevékenységével. Erre a részére nem is kívánok reagálni. Egyébiránt áttérve a nyilvánosságra és az értesítésre, az MNB honlapján és a Mabisz honlapján is kiemelt helyen szerepel az a felhívás, hogy az Astra-károsultaknak mi a teendője. Cáfolom azt, hogy nincs megfelelő információja az ügyfeleknek, hiszen e két honlapot csak el kell olvasni. (Mirkóczki Ádám: Mert mindenki az MNB honlapját nézi!) Ha nem, azt gondolom, az nem róható az állam hibájául. E tekintetben tehát nem tartom elfogadhatónak összekeverni az MNB felügyeleti, fogyasztóvédelmi tevékenységét az ingatlanügyekkel.
Szakács László képviselőtársam említette: az idegen állam joghatósága. Lehet, nem mondtam végig a szót, de én nem politikai értelemben használtam ezt a kifejezést, hanem joghatóságot értettem alatta. Hogy ezt az előterjesztői hozzászólásban más államként határoztuk meg, csak a publicitás kedvéért tettük, de az idegen állam joghatósága egészen más, mint az idegen állam. De ebbe a vitába ne menjünk bele. Azt gondolom, hogy nem minősítése volt a szomszédos államnak.
Kérem, hogy a vita lezárása után fogadják el ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me