DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. A Törvényalkotási bizottság mai ülésén, amely néhány perce ért véget, megtárgyalta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással összefüggésben egyes biztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló T/6353. számú törvényjavaslatot, annak lefolytatta részletes vitáját. A bizottság 38 egyhangú szavazattal összegző módosító javaslatot nyújtott be a törvényjavaslathoz.
Mint az már itt korábban elhangzott az előterjesztők részéről, a törvényjavaslat benyújtásának célja az volt, hogy a román pénzügyi felügyelet 2015. augusztus 31-én visszavonta a romániai Astra Biztosító működési engedélyét, és ebből különböző problémák keletkeztek. Ennek rendezésére Bánki Erik, Galambos Dénes és Cseresnyés Péter képviselőtársunk törvénymódosító javaslatot nyújtott be. A törvényjavaslathoz két módosító indítvány érkezett. Az egyiket Szatmáry Kristóf képviselőtársunk nyújtotta be T/6353/3. számon, ezt a Törvényalkotási bizottság elfogadta, ezt építette be az összegző módosító javaslatba. Két jobbikos képviselő, Z. Kárpát Dániel és Gyüre Csaba módosító indítványát a bizottság nem támogatta. (Z. Kárpát Dániel: Szégyen!) A kormány jelen lévő képviselője részletes indoklást adott, hogy ezt a módosító indítványt miért nem támogatja.
A bizottság rövid vita után az összegző módosító javaslatot elfogadta. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me