Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Magam is értetlenül állok az előtt, hogy ha a kormányzat végre letesz egy jó irányú javaslatot az asztalra, akkor miért nem hajlandó támogatni, befogadni vagy akár plagizálva a saját neve alatt benyújtani egy ugyanolyan tartalmú módosító javaslatot, mint amivel rendezni szeretnénk egy elképesztően komoly helyzetet. Tehát azt szeretnénk elérni, hogy fedezetlenül önhibáján kívül ne maradhasson senki.
Adott a kérdés egyébként, hogy kié a felelősség ebben az egész kérdéskörben, hiszen pont amikor kodifikációs vezető munkatársainkkal beszélgettünk a témáról, nyílt titok, hogy fél éve cikkezik a sajtó arról, ami az Astra Biztosítónál és egyáltalán ebben a szegmensben készül, és az is nyílt titok, hogy a Magyar Nemzeti Bankhoz kerülő fogyasztóvédelmi jogosítványok tudatában elvárható lett volna az, hogy az amúgy tönkrevert fogyasztóvédelem valamilyen úton-módon valamilyen eszközrendszerrel fellépjen. Tehát nemcsak az szimbolikus, hogy önök megszüntették az önálló Fogyasztóvédelmi bizottságot, amit beintegráltak a Gazdasági bizottságba, ezáltal a terület súlyát a szimbolizmus jegyében is csökkentették, de sajnos a fogyasztóvédelem egész rendszere gyengül, sorvad, azok a részei is, amelyek az MNB alá kerültek be.
Itt muszáj egy szóval megemlítenünk az MNB-nek azt a politikáját, amely adott esetben látszólagos befektetésekkel, ingatlanvásárlásokkal operál, és újfent fel kell hívunk a figyelmet arra, hogy mennyire katasztrofális politika ez hosszú távon, hiszen ha prociklikus hozzáállással gondolkodunk, a recesszió idején, amikor a tartalékokból kellene valamit visszatennie az MNB-nek, akkor mi az, ami a legnagyobb értékvesztést éri el. Hát pontosan az ingatlan, pontosan azok a típusú beruházások, amelyekbe önök most bepakolják ezeket a pénzeket, és amelyekhez a legnehezebb hozzányúlni a szükség óráján.
Ezért most is arra szólítjuk fel önöket, hogy ne az alternatív tevékenységek felé vigyék el az MNB-t, inkább a fogyasztóvédelem rendszere fölé egyfajta védőernyőt biztosítsanak, és építsék újjá azt, amit az utóbbi években leromboltak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)
(12.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me