DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én csak kapcsolódni szeretnék ahhoz, amit Kiss László az imént elmondott, hogy egyrészt ami a Megyeri híd ügyét illeti, annak idején a polgári törvénykönyv vitájában is felvetettük azt, hogy akkor, amikor ilyen nagyvállalkozások kkv-kkal, mikrovállalkozásokkal szerződnek, akkor legyenek nagyon szigorú fizetési határidők. Itt nem egyszerűen fogyasztó-, itt beszállítóvédelemről van szó, tehát leginkább úgy lehet biztosan tönkretenni hazai kisvállalkozásokat, egzisztenciákat, hogyha egyébként ezek a nagyberuházók gyakorlatilag akkor fizetnek, amikor nekik tetszik.
Fogyasztóvédelmi szabályok a polgári törvénykönyvben is vannak, sőt az a lába az egész fogyasztóvédelemnek, éppen ezért szerintem hasznos lenne, hogyha a Gazdasági Versenyhivatal is például az új polgári jog kapcsán az új Ptk. fogyasztóvédelmi szabályai kapcsán megfogalmazná az álláspontját.
A másik pedig, amit Kiss képviselőtársam említett, most, hogy lezárult az Orbán-Simicska-korszak, és a fideszes kommunikáció, a Habony-művek próbálja most már úgy beállítani, hogy Simicska Lajos a gonosz, akit minden rendes, tisztességes narancsosnak utálni kell, szerintem itt van az ideje, hogy revansot vegyünk.
(10.50)
Például ajánlanám a GVH-nak, indítson egy célzott vizsgálatot, hogy 2010 és 2014 között, amíg az Orbán-Simicska-kormány kormányzott Magyarországon, hogyan történt meg a Simicska-Nyerges-birodalomnak, a Közgép és vidékének helyzetbe hozatala. Mert nehogy már elhiggyük, hogy Simicska Lajos egy Fidesztől független tényező, és gyakorlatilag ellensége a Fidesz-kormánynak. A legnagyobb haszonélvezője volt a Fidesz-kormányzás első négy évének 2010 és 2014 között. És az a helyzet, hogy egy gazdasági érdekkört törvényi erővel próbált helyzetbe hozni a parlament, nagyon súlyos torzulásokat okozott számos piacon.
Simicska gazdagodásának a kárvallottjai elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me