KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon hálás vagyok Z. Kárpát Dánielnek, hogy a Megyeri híd kérdését említette, mert azt hiszem, hogy az jó példája annak, hogy miként történhet az meg, hogy miközben viszonylag jó szabályozások vannak arra vonatkozóan, hogy miként kell eljárni az államnak, aközben éveken keresztül miért nem történik semmi, miközben emberek tragédiája is történik.
A végén már kiderült a Megyeri hídnál, hogy nagyobb pénz az alvállalkozói szerződések igénylése, mint amennyit jogszerűen egyébként ki lehetett volna fizetni az alvállalkozóknak. De azt lehet mondani, hogy III. kerületi képviselőként nap mint nap találkozunk olyan esetekkel, amikor szembenézhetünk azzal, hogy a Fogyasztóvédelmi Hatóság az emberek szintjén, mondjuk úgy, hogy annyira nem hatékony. Annak ellenére, hogy önök egyébként nekem tetsző jogszabályokat hoztak, például a Ptk.-ban hibás teljesítésnek minősül, hogyha nincsen magyar nyelvű tájékoztatás a terméknél, eközben naponta érkeznek hozzám képviselőként is olyan panaszok, amelyek erre irányulnak, és azt gondolom, hogy a fogyasztóvédelem területén van még mit előrelépni.
Ahogyan nagyon érdekes az is, amiről többen beszéltek és feszegették, hogy nem is mindig csak az a kérdés, hogy mit tett a Versenyhivatal, hanem az, hogy mit nem tett. Tehát hol volt a Versenyhivatal akkor, amikor a fideszes önkormányzatok közreműködésével gyakorlatilag nagy, mamut hirdetési monopóliumokat hoztak létre Simicska Lajos cégeinek a kistafírungozásával és a többiekkel? Hol volt a Versenyhivatal akkor, amikor az azóta jobblétre szenderült, Vitézy-klán által működtetett Helyi Téma kiépítette a csápjait, és gyakorlatilag az önkormányzati hirdetési piacon élősködve monopolpozícióba került? Hol volt akkor a Versenyhivatal, amikor nap mint nap tapasztalhatóan egyes fideszes klánok jelennek meg és monopolhelyzetbe kerülnek?
Erre szerintem az egész ország várja a választ, és azt gondolom, hogy ezzel előbb-utóbb szembe is kell nézni. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Dr. Schiffer András tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me