DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. A parlament bizottságainak vitája során, egészen pontosan az Igazságügyi bizottság vitája során kifejtettük az Igazságügyi Minisztérium álláspontját arról, hogy miért nem támogattunk módosító indítványokat. Ennek alapvetően nem tartalmi oka van, hanem azért, mert úgy gondoljuk, különösen fontos érdek fűződik ahhoz, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslatot mielőbb elfogadja. A Bírósági Végrehajtói Kamara működőképességének biztosítása érdekében kérem ezért önöket, hogy fontolják meg a holnapi napi szavazáson és persze a mostani vitában is azt, hogy a törvényjavaslathoz újabb módosító javaslatokat elfogadjunk.
Kétségtelenül azok a módosító javaslatok, amelyeket Schiffer képviselő úr nyújtott be, tartalmaznak olyan elemeket, amelyekkel tartalmilag egyet is tudunk érteni, bár részben a megfogalmazásuk miatt, részben, ahogy mondtam, a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő érdek miatt nem tudjuk támogatni a módosító javaslatokat.
Ezzel együtt is kérem a tisztelt Házat, hogy az előterjesztő által benyújtott törvényjavaslatot támogassák. Most természetesen a kormány nevében mondtam azt, hogy nem tudjuk támogatni, az előterjesztő is egyébként hasonlóan nyilatkozott az Igazságügyi bizottságban. Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me