SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A kisebbségi véleménnyel nagyjából már elmondtam azt, amit a pártunk álláspontja során is képviselni tudok. Irányait tekintve jó néhány esetben szükségesnek véltük azt, hogy államtitkár úr ilyen sebességgel benyújtsa ezt a parlament elé. Ez főleg a vad által okozott kár miatt fennálló, az elmúlt időszakban létrejött anomáliák miatt volt szükséges. Viszont jó lett volna, ha az olyan jellegű átalakításról, mint amiről a kisebbségi véleményben szó volt, a felsőfokú szakirányú végzettségűek foglalkoztatásáról egy koncepcionális átalakítás során, a többször emlegetett vadászati törvény módosítása során tudunk eszmét cserélni.
Pártunk összességében tudja azt az irányt támogatni, hogy a vadgazdálkodás elválaszthatatlan és szükséges része a fenntartható tájhasználatnak, ezért nélkülözhetetlen az, hogy megfelelő parlamenti keretek között, szakmai bizottságokban párbeszéd folyjon arról, hogy a vadgazdálkodási tevékenységet hogyan alakítjuk ki. Ugyanakkor amellett is elkötelezettek vagyunk, hogy az Országgyűlés mint a törvényalkotás legfőbb szerve elé ne ötletszerűen, egy-egy ad hoc jellegű probléma kapcsán jöjjön be egy-egy jogszabály. Például az, ami ebből olyan, amit ráértünk volna a teljes vadászati törvény átalakításakor tárgyalni, jó lett volna, ha akkor jön be.
Mint mondtam, a módosító indítványokat benyújtottuk, sajnos azok nem nyerték el a beterjesztő tetszését. Ennek ellenére nem vagyunk ellene az irányoknak, kivéve annak, amit a kisebbségi véleményben elmondtam. Frakciónk tartózkodni fog a szavazáskor, és nagy érdeklődéssel várjuk az átfogó szabályozási koncepciót. Reméljük, hogy mielőbb megismerhetjük. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me