SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, hogy államtitkár-kollégáit tájékoztassa, hogy a mai nap folyamán meglesz az egyetlen konstruktív, támogató hozzászólásunk, és ezt osszák be ma estére (Derültség az LMP soraiban.), mert a hátralévő estén nehezebb lesz ezt megadni.
Összességében megvizsgáltuk tehát ezt a jogszabálytervezetet, abban semmilyen politikai aknát nem találtunk, és úgy éreztük, hogy a vízi közlekedést segítő, olyan átvételről van szó, amely összességében előremutató lehet, ezért tudjuk támogatni a jogszabályt.
Azt szeretnénk kérni az államtitkár úrtól ugyanakkor, hogy nagyon örülnénk neki, hogyha a kötelezettségeken túlmutatóan lenne arra mód, hogy a parlament keretein belül akár bizottsági munkában, akár máshol átnézhetnénk és áttekinthetnénk a vízi közlekedésről szóló törvény magyarországi alkalmazásának a tapasztalatait, ugyanis a vagyonosodó réteg megjelenésével nagyon sok esetben - a Tisza-tónál van ez legtípusosabban jelen - olyan közlekedési anomáliák léptek fel akár jet-skivel, akár a különböző gyorshajók közlekedésével, amelyek sok esetben a vízen tevékenykedő más magánszemélyeknek az egészséges környezethez való jogát veszélyezteti, a pihenéshez való jogát veszélyezteti. Jó lenne tehát, hogyha a kötelezettségeken túlmutatóan tudnánk foglalkozni e jogszabály alkalmazásának a gyakorlati problémáival is.
És fel szerettem volna hívni az államtitkár úr figyelmét, hogy a vízügyi közlekedéssel kapcsolatos hatósági háttérben szintén nagyon sokszor halljuk azt, hogy a munkafeltételek javítása és az ott dolgozók nagyobb egzisztenciális megbecsülése időszerű lenne, nagyon sok elkötelezett ember van, aki nagyon nagy elhivatottsággal foglalkozik a vízi közlekedéssel, dolgozik ezeken a hatóságokon. Jó lenne, hogyha ezzel is foglalkozna a kormányzat, és a következőkben sor kerülhetne arra, hogy esetleg ezekről is gondolatot cseréljünk itt a parlamentben. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP soraiban. - Dr. Józsa István közbeszól.)
(20.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me