LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársam! Az eredeti kérdésére, hogy hová vezet a Fidesz gátlástalansága, nem tudok válaszolni. Azt, hogy hová vezet a Jobbik gátlástalansága, megtapasztaltuk Tapolcán. Arra tudok válaszolni egyelőre. Másrészről pedig, ami a választási eredményt illeti, mint ahogy ezt a választások előtt is elmondtam, ha nem kapjuk meg a bizalmat, akkor nincs más kötelességünk, mint hogy gratuláljunk a győztesnek, és tiszteletben tartsuk a választások eredményét, és a megválasztott országgyűlési képviselőnek pedig sok sikert kívánjunk.
Ami pedig Bódi Gábor helyettes államtitkár urat illeti, akinek tevékenysége láthatóan érdekli képviselő urat, szívesen tudnám meg, hogy mi a tevékenységével azon kívül a probléma, hogy több állás után kapta a fizetését. Tudomásom szerint egyébként lemondott ezekről a fizetésekről. Most az ön kérdése után, amire, bevallom, nem tudtam fölkészülni annak hiányában, hogy tudtam volna, mire fog rákérdezni, de most visszamegyek a hivatalomba, ezt megteszem, részben írásban válaszolok, részben pedig ellenőrzöm, hogy lemondott-e azóta a válaszom óta a tiszteletdíjairól. Ha velem akar dolgozni, akkor, jeleztem önnek, le kell mondani a tiszteletdíjakról, a mellékesről, mert a Miniszterelnökségen nyilvánvalóan több munka van.
Azt remélem, hogy Bódi Gábor helyettes államtitkár úr az informatikai területen, például a nemzeti digitális program kialakítása kapcsán a kormányzati munkacsoport vezetőjeként olyan munkát végez, ami elismerésre méltó. De szívesen venném, ha képviselő úr tájékoztatna, nemcsak arról, hogy mi a baj azon kívül, hogy négy fizetést kap, hogy mi a baj a munkájával. Mert úgy érzem képviselő úron, hogy mintha valami lenne a háttérben, és valami probléma lenne a munkájával. Vagy olyasmihez nyúlt, vagy olyasmivel foglalkozik, ami valamiért képviselő úrnak vagy az önhöz fordulóknak nem tetszik.
Egyszerűbb volna, ha azt beszélnénk meg, mert azt tudom önnek garantálni, hogy lemondott, le fog mondani, reményeim szerint le is mondott már a tiszteletdíjakról. De szívesen venném, ha elmondaná a szakmai-tartalmi kritikát, mert azt többre becsülöm, mint a személyeskedést. Tehát ha elmondja, hogy mi a probléma Bódi Gábor munkájával, akkor is hajlandó vagyok foglalkozni a problémával, nemcsak akkor, amikor szóban megkérdez, hogy miért van ennyi fizetése. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me