NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A tapolcai választás fideszes szavazatvesztése mögött, azt gondolom, egyértelműen megállapítható az, hogy az embereknek elegük van a fideszes gátlástalanságból, urizálásból, politikusi álláshalmozásból.
Hogyan tölthet be közpénzből egyszerre négy főállást a Bajnai-kormányból átmentett Bódi Gábor, ha csak a Miniszterelnökség helyettes államtitkáraként elvileg napi 10 órás munkaideje van? Ezt az interpellációt, ezt a kérdést tettem föl önnek decemberben, és relatíve meglepő választ adott, hiszen részben elismerte, hogy ez a helyzet tarthatatlan, amikor úgy fogalmazott, hogy „ma reggel megkérdeztem, és kész lemondani a tiszteletdíjáról a betöltött helyeken”. Többes számot használt itt és egy későbbi helyen is a válaszában.
Ennek ellenére, amikor azért a biztonság kedvéért egy bő hónappal később önnél írásbeli kérdésben rákérdeztem, hogy megtörtént-e a tiszteletdíjairól való lemondás, akkor ön azt a választ adta, hogy a négy közül csak egyetlen ügyvezetői pozíciójához kapcsolódó juttatásairól mondott le. Többes számot használt, egy helyen, ami kiderítette, hogy ott nemcsak 1 millió forintos tiszteletdíjat kapott ezek szerint, ami eddig kiszivárgott, hiszen a vagyonnyilatkozata sajnos nem nyilvános a helyettes államtitkárnak, de kiderült, hogy ott még van valamilyen egyéb juttatása vagy volt valamilyen egyéb juttatása.
Ami a nagyobb probléma, hogy úgy néz ki, továbbra is betölthet három főállást, méghozzá közpénzből. Összességében többet kereshet továbbra is, mint akár a miniszteri fizetés, ami a civil szférában, piaci alapon természetesen nem is történhetne meg. Ott nem tűrik el, ha valaki elemi szinten sem látja el feladatát. De az önök államigazgatása, úgy tűnik, más. Ezért azt kérdezem, hajlandó-e végre ezzel szembenézni. Kezdeményezi-e adott esetben a felmentését, mivel nyilvánvalóan nem is látja el a feladatát, nem láthatja el a feladatát, ha továbbra is négy főállást tölt be, bár az egyiknek a tiszteletdíjáról lemond. Mert neki úgy is megéri ezt az állami megbízatást ellátni, hogy ezért egy fillért sem kap. Azt gondolom, ez már önmagában gyanús, de az semmiképp sem elfogadható, ha ilyen szinten folytatják a politikusi álláshalmozást. Várom érdemi válaszát. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me