DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Mivel hivatalos vállalati vagy kormányzati tájékoztatás nem történt, ezért a magyar közvéleménynek igazából az internetes sajtóból kellett megtudnia, hogy Londonba távozott a Paksi Atomerőmű építésének egyik legelkötelezettebb híve és frontembere, Nagy Sándor, a Paks II. projektcég, vagyis a beruházó vezetője.
Ez a lépés merőben szokatlan és váratlan is. Szokatlan, hiszen nemzetközi viszonylatban is alig vagy egyáltalán nem találunk példát arra, hogy egy olyan beruházásnak, amit az évszázad kulcsberuházásának nyilvánítanak idehaza, a frontembere eltűnjön, és egy nemzetközi karriert kezdjen a projekt közepén. Emellett pedig rendkívül váratlan is, hiszen arról van szó, hogy ez az igazgató úr pár héttel korábban még lelkesen nyilatkozott a paksi bővítésről, továbbá a Magyar Érdemrend tisztikeresztj-e - polgári tagozat - kitüntetéssel is jutalmazta a munkáját a magyar kormány, mégpedig a tervezett új atomerőművi blokkok építésének előkészítéséért és az orosz-magyar szerződések és megvalósítási megállapodások érdekében végzett tevékenységéért. Tehát egy olyan emberről van szó, aki lelkesen nyilatkozott, kitüntette a kormány, viszont a munkája közepén ez az ember, Nagy Sándor felállt, és Londonba távozott.
Na most, tekintve, hogy semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptunk erről, azt figyeltem meg, hogy alapvetően kétféle találgatás kapott szárnyra. Az egyik arra vonatkozik, hogy Nagy Sándor leginkább a felelősségre vonás elől menekülhetett Londonba, hiszen arról a személyről van szó, aki aláírta a megvalósítási megállapodásokat, amiket azóta éppen darabokra szed az Európai Bizottság. A másik lehetőség viszont pontosan az, hogy Orbán Viktoron és szűkebb baráti, üzleti körén kívül már nem sokan gondolják azt Magyarországon, hogy ez a paksi bővítés az önök által megálmodott formában meg tud valósulni ebben az országban. Ennek megfelelően a felelősségre vonás elől menekült Nagy Sándor, vagy éppen azért, mert tudja azt, hogy amibe ő belekezdett, az nem fog tudni megvalósulni.
Tisztelt Miniszter Úr! Legyen vége ezeknek a találgatásoknak: legyen kedves, tájékoztassa a magyar közvéleményt és a képviselőket arról, hogy miért távozott Nagy Sándor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me