LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselőtársaim! Először is köszönöm a képviselő asszonynak, hogy a kérdést pontosította, mert a történelem iránt érdeklődő házelnök vagy képviselőtársak még félre is érthették volna Nagy Sándorra vonatkozó megjegyzését, illetve kérdését. (Derültség.) Így most legalább tudjuk, hogy melyik Nagy Sándorról beszélt, amikor a kérdés feltevésre került.
Másrészről pedig, engedje meg, hogy mielőtt válaszolok egyszerű formában, hiányomat fejezzem ki, mert 42 lakossági fórumot tartanak a kollégáim olyan emberekkel beszélve, akik ott laknak az atomerőmű környékén Tolna megyében és Bács megyében, és egyiken se láttam még a képviselő asszonyt, csak itt a parlamentben. (Dr. Szél Bernadett: Csak itt a parlamentben?) Érdemes lett volna a választópolgárokkal beszélni, tekintettel arra, hogy ők elsöprő többségben támogatták a beruházást. Volt olyan közösség (Dr. Szél Bernadett közbeszólása.), ahol a falu felnőtt lakosságának 90 százaléka volt a lakossági fórumon. Szerencsére ez dokumentált - ahogy végzünk a 42 lakossági fórummal, át fogom adni a képviselő asszonynak, hogy tanulja meg az emberek szavát, hogyan is gondolkodnak az emberek, akik az atomerőmű közvetlen közelében laknak. (Dr. Szél Bernadett közbeszólása.)
Ami pedig a Nagy Sándor-ügyet illeti, engedje meg, hogy először is visszautasítsam azokat a vádakat, amelyek Nagy Sándor úr felkészültségével vagy elhivatottságával kapcsolatban az ön részéről megfogalmazódnak. (Dr. Szél Bernadett közbeszólása.) Nagy Sándor pártpolitikai megítéléstől függetlenül - ezt talán érdemes volna önnek is tudomásul venni - ennek a világnak, az atomerőművi iparnak az egyik legismertebb, európai szinten is elismert szakértője és szakembere, aki egy… (Dr. Szél Bernadett közbeszólása.) Képviselő asszony, ha megengedi, én végighallgattam önt, tiszteljen meg… (Dr. Szél Bernadett: Mondjon igazat!) Nyugodjon le először is, azt kérem, és tiszteljen meg azzal, hogy meghallgatja a válaszomat; én is meghallgattam az ön kérdését.
A nemzetközi atomerőmű-működtetők szövetségénél, egy világszövetségnél kapott - ha megengedi, akkor most önnek válaszolok -, tehát Nagy Sándor a nemzetközi atomerőmű-működtetők szövetségénél, tehát a világ egyik legfontosabb atomerőművi szövetségénél kapott egy igazgatói állást. Amikor megkérdezett akár engem, akár másokat, én magam is azt tanácsoltam, hogy - Magyarország számára kiemelt állásról lévén szó - ezt az állásajánlatot fogadja el. Pótolni fogjuk, ami nem lesz könnyű, hiszen Magyarország egyik legjobb szakemberéről van szó, és az országnak nagyon sokat fog még használni, hogy ő ott van, ahol van - még önnek is, képviselő asszony. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(12.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me