HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. A paksi sportéletben nagyon nincsenek rendben a dolgok az elmúlt fél évben, és ez nem a sportolók teljesítményén múlik. Mivel az MVM Paks II. Zrt. felügyelete a Miniszterelnökséghez tartozik, ami akár városunk jövőjét is jelentheti, ezért kérdezem most a miniszter urat a közeljövőnkről.
Paks sportéletét az utóbbi három évtizedben kiemelten támogatta az atomerőmű és az MVM Zrt. Ezen támogatás nélkül városunk sportteljesítménye nem lehetne ilyen kimagasló. Sajnos, fél éve valami eltört önöknél. Hiszen sem az MVM Zrt., sem az általa most már száz százalékban tulajdonolt, Pakson működő atomerőmű nem támogatja úgy a sportot, ahogy eddig. De még a nevét sem adja a paksi tehetséges sportolókhoz. Az NBI-es focicsapat 363 millió helyett csak 150 milliót kapott a tavalyi évben. Idén még a szerződést sem írták alá velük. Az atomerőmű saját sportegyesülete, az ASE 240 millió helyett 100 milliót kapott.
Nézzük akkor az eredményeket! A négyszeres bajnok kosárcsapat, a jövő évi olimpiára készülő kajakosok, kenusok, cselgáncsozók, ahol felnőhetett Kozmann György és Kovács Antal, nem kapnak támogatást mostantól. Aradszki államtitkár úr múltkor kérdésemre azt mondta, hogy „biztos vagyok abban, hogy piaci alapon döntött az MVM a szponzorálásról”. Akkor nézzük a tényeket! Piaci alapon mi ér többet? A pletykák szerint a most első helyen álló Paks helyett a rosszabbul szereplő kaposvári kosárcsapat kapja meg a támogatást. Az ötödik helyen álló paksi focicsapat helyett az utolsó helyen álló Dunaújváros kapja meg a támogatást és az MTK. Két év alatt Andy Vajna közel 6 milliárdos Filmalap-támogatásáról már ne is beszéljünk, amit a Paksi Atomerőműnek kellett kifizetnie, piaci alapon biztos.
Ezért kérdezem most a miniszter urat, hol születnek valójában ezek a támogatási döntések: a pártközpontban? Ugye, nem az történik, hogy a fideszes önkormányzatok sportegyesületeit támogatják inkább, vagy Andy Vajna Filmalapjába mentik ki a pénzt az MVM-ből, hogy a gyémánt fokozatú haverok ki legyenek fizetve? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me