LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársam! Először is szeretném jelezni, hogy a jelen pillanatban működő Paksi Atomerőmű, tehát Paks I. kormányzati felelősség szempontjából a nemzeti fejlesztési miniszterhez tartozik. Az én munkakörömbe Paks II. felügyelete, a következő atomerőmű-kapacitás fenntartásával kapcsolatos blokképítések tartoznak. Ennek ellenére én komolyan veszem azt, amit kérdez, még akkor is, ha sokakkal ellentétben az az álláspontom, hogy egyébként professzionális futballban vagy sportban az állami pénznek nincs vagy rendkívül szabályozott és mérsékelt formában volna helye.
Ezzel valószínű, hogy kisebbségben maradok sokakhoz képest, de én ezt egy fontos dolognak tartom, mert úgy hiszem, hogy a professzionális sport, legalábbis a professzionális futball mindenképpen üzlet elsősorban. (Moraj az ellenzéki pártok soraiban.) Ha gyerekekre kérik a pénzt, ha utánpótlásnevelésre kérik a pénzt, ha társadalmi felzárkóztatásra, ha integrációra kérik, az teljesen más.
Én azt tudom önnek ígérni, tekintettel arra a társadalmi konzultációra, ami jelen pillanatban is a paksi kapacitásfenntartás érdekében zajlik, hogy Paks polgármesterével vagy akár önnel is és más parlamenti képviselőkkel Tolna megyében szívesen konzultálunk arról, hogy hogyan tudunk a Paks II. kapcsán segíteni a társadalmi felelősségvállalást illetően a települések működésében és működtetésében.
Valóban, minden lakossági fórumon, amit az elmúlt hónapban tartottunk, 42 település polgáraival találkozva, mindenütt az merült fel, hogy vajon a Paksi Atomerőmű hogyan tud a továbbiakban is hozzájárulni az ott élők életviszonyainak a javításához, részben munkahellyel - tehát a munkaerő megtartása rendkívül fontos kérdés -, másrészről pedig társadalmi felelősségvállalással, ami nemcsak a sportban, hanem a civil szféra támogatásában is megnyilvánult az elmúlt 25 esztendőben.
Én mindenféleképpen ki fogom ezt vizsgálni, amit ön kérdezett, javaslatot teszek ennek a rendezésére, és szívesen keresem fel Paks polgármesterét és a paksi városvezetést, hogy ezt a problémát közösen áttekintsük, és beszéljünk arról, hogy a következő években hogyan tudjuk ezt normálisan csinálni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me