DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindnyájan jól emlékszünk az Európai Parlament által elfogadott Tavares-jelentésre, amely, úgy vélem, hogy az előző kormányzati ciklus egyik legcinikusabb, legfelháborítóbb politikai terméke volt, ami az Európai Unióból érkezett. (Dr. Bárándy Gergely: Nem egészen így van!)
Amit a jelentés megszületésénél még csak sejtettünk, az később egyértelműen beigazolódott: az Európai Parlament fent említett képviselője úgy készített Magyarországról - idézőjelbe téve – „pártatlan” jelentést, hogy kizárólag baloldali képviselőket, a 2002-től 2010-ig tartó szocialista kormányzás egykori prominenseit kérte fel konzulensnek. Láttuk azt, hogy a jelentés készítésekor jelentkezőből nem volt hiány, hiszen többen mondtak tollba minden alaptalan rágalmat, kritikát. És láttuk azt, hogy hogyan próbálták meg ellehetetleníteni Magyarországot csak azért, hogy saját napi politikai előnyöket szerezzenek.
De minderre nem volt vevő a magyar nép, mert jött 2014, amelyben három választás zajlott le Magyarországon. A mérleget mindnyájan jól ismerjük, és Európa előtt is ismert. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kudarc volt a magyar baloldal európai hecckampánya, és kudarcra van ítélve minden olyan politika, amely külföldi zsoldosoktól, ha úgy tetszik, tavarisoktól vár segítséget, és nem képes meghallgatni a magyar embereket.
Úgy vélem, hogy ezt Magyarországon mindenki tudja és látja - de Brüsszelben nem. Ugyanis az elmúlt hetek eseményei világosan mutatják, hogy a felszínen mutatkozó jó politikai kapcsolatok ellenére az Unió továbbra is aktívan dolgozik a magyar kormány ellen.
Kezdődött mindez azzal, hogy támadást intézett a Bizottság a magyar kormány rezsicsökkentés-politikája ellen. Úgy tűnik, egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy egy nemzetállam kormánya az őt megválasztó polgárok oldalára álljon a nemzetközi tőke ellenében. És az is látszik, jól láttuk azt is, hogy milyen kitörő kárörömmel fogadta ezt a magyar baloldal.
(11.50)
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondoltuk, hogy ezzel Magyarország vesszőfutása véget ér. De nem így történt, ugyanis a napokban bejelentették, hogy az Altus fogja végezni a 2014-2020-as fejlesztéspolitikai ciklus tervezési dokumentumainak elemzését, értékelését, és a megbízás kiterjed a fejlesztéspolitika gerincét alkotó partnerségi megállapodásra és az operatív programokra is. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Jól tudjuk azt, hogy ez a cég egyértelműen Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozik. Világos tehát, hogy az Európai Bizottság azzal bízta meg Gyurcsány Ferencet, hogy véleményezze a mostani kormány időszakát; egy olyan ellenzéki párt elnökét, aki a korábbi magyar miniszterelnök volt, aki saját bevallása szerint is nemcsak a teljes magyar nemzet, de az európai szövetségesei szemébe is gondolkodás nélkül belehazudott; annak a baloldalnak a prominens személye, amely korábban azért kardoskodott, hogy Magyarországtól vonjanak el minden európai uniós pénzt, mert így talán elzavarhatják a demokratikus versenyben megválasztott polgári kormányt. Úgy vélem, hogy ezek után a korrektség legkisebb jelét sem várhatja el a kormány Gyurcsánytól, de azt gondolom, hogy egész Magyarország sem.
Igaza van Kósa Lajos képviselőtársamnak, ez az eset pontosan olyan, mintha Demszky Gáborra bízták volna vagy bíznák a 4-es metró beruházásának az ellenőrzését. (Dr. Schiffer András: Azt se kérte számon senki! - Derültség a Fidesz soraiban.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy nem lehet legitim és nem lehet érvényes az a vizsgálati dokumentum, amelyet politikai motivációból, megrendelésre készítenek. Azt gondolom, hogy minden felelősen gondolkodó magyar politikus feladata az, hogy jelezze az Európai Bizottság felé, hogy döntésük elfogadhatatlan. Attól, hogy a magyar fejlesztési politikát korrekt, tényszerű vizsgálat alá vessék, azt gondolom, nem tartunk és nem kell tartanunk. Az viszont elfogadhatatlan számunkra, hogy Gyurcsány Ferenc véleményét tolják a kormány diktátumaként.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelettel kérjük az Európai Bizottságot, az Európai Uniót, hogy kecskére ne bízzanak káposztát. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me