Bizottságok felkérése beszámolók tárgyalására

Full text search

Bizottságok felkérése beszámolók tárgyalására
Tisztelt Országgyűlés! A múlt heti házbizottsági ülésen két beszámoló határozathozatala tárgyában konszenzus született, egyet pedig elnöki jogkörben terjesztettünk az Országgyűlés elé. Mindhárom indítvány arra tesz javaslatot, hogy az egyes beszámolókról a kijelölt bizottságok határozzanak. A Házszabály 85. § (1) bekezdése alapján erről az Országgyűlés vita nélkül, külön-külön határoz. A Házbizottság B/4349/2. számú javaslata alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felkéri-e a kijelölt Gazdasági bizottságot az atomenergia 2013. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló B/4349. számú előterjesztés határozathozatalára. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a kijelölt bizottságot 111 igen, 49 nem szavazattal, tartózkodás nélkül felkérte a határozathozatalra.
A Házbizottság B/3002/2. számú javaslata alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felkéri-e a kijelölt Igazságügyi bizottságot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Beszámolója 2014. évi tevékenységéről szóló B/3002. számú előterjesztés határozathozatalára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a kijelölt bizottságot 111 igen, 53 nem szavazattal, tartózkodás nélkül felkérte a határozathozatalra.
Az elnöki jogkörben előterjesztett B/4325/2. számú indítvány alapján kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felkéri-e a kijelölt Igazságügyi bizottságot a Nemzeti Emlékezet Bizottságának 2014. évi tevékenységéről szóló B/4325. számú előterjesztés határozathozatalára.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a kijelölt bizottságot 113 igen, 50 nem szavazattal, tartózkodás nélkül felkérte a határozathozatalra.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy személyi javaslatról való döntésre a mai napon nem kerül sor.
Így most áttérünk az interpellációk tárgyalására 120 perces időtartamban.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me