BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Sallai Képviselőtársam! Örülök neki, hogy az M44-est benyújtotta a költségvetéshez, csak tudja, akkor lehet az M44-est megépíteni, ha megvan a forrása. A kormány meghozta a döntést. Miután a gazdaság szerencsére fejlődik, a kormány meghozta a döntést, és ha ön is támogatja a szavazatával azt, hogy meg tudjuk gyorsítani az eljárásokat, akkor természetesen 2018 és 2020 között készen lesz az M44-es Kecskemét és Békéscsaba között. Tehát ehhez kérem a támogatását, mert én azt gondolom, ez nagyon fontos az ott élőknek. Még azért is fontos, hogy mondjuk, a tiszasasi kistermelők a nagybani piacra fel tudják hozni az árujukat, mert ma is hordják fel, csak akkor sokkal biztonságosabban tudják felhozni.
Amit Gúr Nándor mondott - én azt gondolom, képviselő úr, hogy a ma épülő autóutak, utak vagy akár a vasúti beruházások egy része is egyébként kormányzati ciklusokon átnyúló volt -, amit ön említett, teljesen nyilvánvaló, hogy a Salgótarján-Ózd összekötő út is régóta meglévő terv volt. A probléma ott volt, hogy nem volt rá fedezet, hiszen azért 2010-ben egy csődhelyzetben lévő országot vettünk át. Ma már van gazdasági növekedés, és így fog ez menni mindig, azt gondolom. Miután nagyon hosszan mennek ezek a tervek évtizedek óta, ez miatt van ez, ezért kell gyorsítani.
Most abban bízunk, hogy ha segítenek abban, hogy felgyorsítsuk a terveket, akkor sokkal gyorsabban megvalósulhatnak ezek a beruházások.
(16.40)
Ami pedig Volner János képviselőtársamat illeti, nézze, én értem, hogy önöknek most már valami középutas politikát kell folytatni, és változik a véleményük. Ilyen ez a politikus álláshalmozás, ugye, hogy csak Szolnok megyéből mondjak két példát, hogy Tiszaföldvár, Jászberény képviselője beül a megyei közgyűlésbe, és több fizetést kapnak egyébként a két helyről, mint a kisteleülési polgármesterek, de ez már nem olyan probléma, ezt már nem mondják.
Így van ez az útgyorsítással is. Gyorsítsuk meg az útépítéseket, de mi nem támogatjuk egyébként. Sőt, nem is nem támogatjuk, hanem tartózkodunk. Ezt értem. Legyenek magyar vállalkozások. Amikor magyar vállalkozás, történetesen a Közgép vagy bármelyik másik nyer, akkor meg azt mondjuk, hogy kormánypárti, ezért nem támogatjuk. Értem én ezt, valami középálláspont kell most önöknek.
Én inkább azt kérném, hogy támogassák ezt a javaslatot. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me