BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt mondhatom, hogy sajnos egy olyan választókerületnek vagyok az egyéni képviselője, amelyet jelenleg két olyan út szel át északról és délről, amit mindkettőt halálútként tartanak nyilván. Ez a 4-es és a 44-es. Én abban bízom, hogy ennek a törvénynek is köszönhetően, ha ezt elfogadjuk, akkor 2018-ra elmondhatjuk, hogy ez a két út már nem halálút, mert mindkettő helyén vagy mindkettő mellett gyorsforgalmi út lesz, és biztonságosan közlekedhetnek a lakosok.
(17.10)
Miért mondom ezt? Azért, mert Lukács képviselő úr elmondta, hogy nem kell azzal foglalkozni, hogy valaki egyéni vagy listás képviselő. Megértem, mert eddig csak listás képviselőként van itt, tehát nem tudja, mi az, egyéni képviselőnek lenni. Kiss képviselőtársam tisztában van vele, hogy ez egészen más dolog. Azért 23 település gondjaiért, bajaiért, lakosainak életéért felelni egészen más, mint egy listáról bejönni. Huszonhárom településnek, vagy akár többnek - van itt, aki több mint száz település képviselője - a bizalmáért, az ott élő lakosok életéért dolgozni nem egyszerű dolog, higgye el, képviselő úr! Egészen más dolog az! Itt az embernek nap mint nap helyt kell állni. Lehet, hogy önt is keresik az én településeimről, hiszen tudom, Törökszentmiklóson sűrűn megfordul, de gondolja el, hogy nekem meg kell fordulni ezen kívül még másik 22 településen is, és másik 22 településen is bizalommal fordulnak hozzám az emberek. Szerencsére ezt mindig megtehetik, hiszen mindennap fogadóórám van a közterületi fogadóóra mellett. Tehát azt kérem, hogy ne kavarja össze a szezont a fazonnal, majd ha egyéni országgyűlési képviselő lesz, meg fogja látni, hogy az egészen más dolog.
Ami pedig azt illeti, amit mondott arról, hogy Kovács képviselő úr… Ne haragudjon, lehet, hogy Kovács képviselő úr az ön statisztikája szerint nem a legjobban szerepelt a fideszesek közül, mégis a jobbikos ellenfelét azért nagyon megverte. És ez pontosan elég szerintem.
Visszatérve az autópályákra, az, hogy hol épülnek az autópályák és hol kell elkezdeni egy autópálya-építést, természetesen, ha logikusan nézzük, nyilvánvalóan úgy van, ahogy a képviselőtársaim elmondták. Mondjuk, a 44-est Kecskeméttől az autópályától kellene elkezdeni, a 4-est meg Budapesttől. Csak egyetlen probléma van: nem véletlen, hogy a 4-es út Abony és Fegyvernek közötti szakasza kezdődött el, és az sem véletlen, hogy a 44-es útnak a tiszakürt-kondorosi szakasza fog először elkezdődni. Ez azért van, mert ott vannak olyan állapotban a tervek, a kisajátítások, hogy már el lehet kezdeni. Hogy ez miért van így? Mert minden szakasz egyszerre kezdődött. Ez azért van így, mert az a helyzet, hogy ilyen hosszúak azok az eljárások, amelyek ellen most próbálunk tenni ezzel a törvénnyel. Úgyhogy azt kérem mindnyájuktól, hogy ezért támogassák.
Értem azt, hogy elvekben támogatják, de Lukács képviselő urat is arra kérem, ha úgy gondolja, hogy olyan veszélyes a 4-es és rossz rajta járni, akkor legyen szíves, támogassa, hogy tudjuk gyorsítani az eljárásokat, hogy minél gyorsabban lezajlódjanak azok az eljárások, amelyek most hosszú évekig tartanak. Akkor, azt gondolom, mindnyájunk megelégedésére megépülhet a 4-es út is, reményeim szerint természetesen az országhatárig, és megépülhet a 44-es út is.
Azt még Lukács képviselő úrnak mondanám, hogy javaslom, Novák Előd hozzászólásait nézze már vissza az elmúlt négy esztendőből, mert Novák Előd nem erről beszélt, bár tudom, hogy most megváltozott az álláspontja, és ezt mondja. Ugyanis ezt vágta a fejéhez azoknak a képviselőknek is, akik egyébként másodállásban voltak, mondjuk, polgármesterek. És akkor már ott sem beszélünk két főállásról. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me