GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Boldog István képviselőtársam, nem Salgótarján-Ózdról beszéltem, Miskolc-Ózdról, semmi baj, államtitkár úr is ezt használta. De hát majd megtalálják az összhangot a kormányon belül előbb-utóbb, hogy akkor mely úthálózat-fejlesztési programok azok, amelyek kiemeltek és támogatandók lennének a kívánságlista alapján az önök részéről. Utána az ellenzék szintjén is lehet egyeztetéseket folytatni.
De nem erről, hanem sokkal inkább arról szeretnék beszélni, hogy még egyszer, ugyan látszólag nem idekapcsolódik, de szerintem nagyon szervesen igen. Ugyanúgy, ahogy más képviselőtársam is szólt róla, a szellemi infrastruktúra léte elengedhetetlen. Nyilván anélkül gondolkodva bármilyen más természeti infrastruktúrán, útfejlesztésen gondolkodni elég nehéz. Azt szeretném mondani, ahhoz viszont elengedhetetlen fontossággal bír az is, amiről már beszéltünk, hogy létező, megszerzett tudás megtartása csak akkor képzelhető el, ha bármilyen hazai vagy külföldi érdekeltségű munkáltató által történő foglalkoztatás kapcsán azért a munkáért, amit az emberek az asztalra tesznek, tisztességes megélhetést biztosító bért kapnak.
Szóval az, amikor az emberek a létminimumot messze el nem érő minimálbérért - ami persze 2010-hez képest kevesebb vásárlóerő-értékkel bír, csak azért, hogy mondjam az öt év gazdasági eredményét, ami a hátuk mögött van -, azért nem lehet elvárni, hogy az embereket meg lehet tartani, ahhoz infrastruktúrát lehet hozzárendelni, technológiai fejlesztéseket érdemes csinálni. Nem. Ha ez van, ha ez lesz, akkor az emberek el fogják hagyni az országot. Az pedig hosszú távon is Magyarország halála. Ezért ezen változtatni kell. És ennek függvényében kell persze minden ilyen infrastrukturális fejlesztést is végiggondolni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Dr. Józsa István és Kiss László tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me