KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnézést kérek, nem akarom ezt a dialógust elvinni ebbe az irányba, csak azért fontos erről beszélni, mert az a baj ezekkel a kizárólagos megfogalmazásokkal, hogy miközben nyilván érteni vélem azt, hogy Volner képviselőtársam milyen kritikát fogalmaz meg, csak ezek nem igazak. Azt senki nem gondolja komolyan, hogy ha felépül - bocsánatot kérek, ez az én mániám -, mondjuk, az M0-s körgyűrű északon, akkor azt kizárólag csak III. kerületi ember fogja igénybe venni, és ha Volner képviselőtársam arra jár, akkor letiltják róla. Vagy ha Y. ipari parkban, ahol nem tudom, milyen nemzetiségű cég megtelepedett, megépül egy autópálya, akkor mindenkit letiltanak róla, aki azon közlekedik. Világos előttünk is, hogy olyan infrastrukturális fejlesztésekről van szó, és az Unió olyan infrastrukturális fejlesztéseket támogatott, amelyek a közösség hasznára voltak.
Arról lehet vitatkozni és kell is, hogy ezek a pénzek itt érvényesültek-e jól vagy máshol érvényesültek jól. Erről lehet vitatkozni. Csak azt gondolom, ha ilyen kizárólagosságot állapítunk meg, akkor pont a problémát nem látjuk, vagyis nem arról vitatkozunk, hogy egy beruházásnak, a forrásnak jó helye van-e ott, ahova került, vagy nem, hanem arról vitatkozunk, ami valójában nem igaz ebben a percben.
S az is egy kicsit torz érvelés - bocsánatot kérek a megközelítésért -, hogy persze nem írják le. Ezen az alapon, ha én önnek tulajdonítok valamilyen állítást, amit ön nem mond, és azzal ütöm agyon azt az érvét, hogy ezt nem mondta, hogy milyen ravaszul nem mondta, mert ha mondta volna, akkor leleplezte volna saját magát. Így nem lehet érvelni! Azt kérem, ha azonosítunk olyan problémákat, hogy nem helyesek az irányok, akkor azt kell mondani. Ha azt mondjuk, hogy az M4-es vagy bármelyik másik útnál nincs jó helyen akár az uniós, akár a magyar forrás, akkor találjunk helyette más helyszínt, és akkor a kritikánkat így fogalmazzuk meg. Szerintem így sokkal jobban ülne a dolog. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me