TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársak! A magas színvonalú közlekedési kapcsolatok megteremtése ágazati megközelítésben kiemelt célkitűzés, a társadalmi és gazdasági fejlődés oldaláról nézve azonban alapfeltétel.
A felgyorsult életritmus, a motorizáció és az egyéni gazdasági, kereskedelmi igények megkövetelik, hogy versenyképességünket ebből a szempontból is folyamatosan fejlesszük. A közlekedés színvonala befolyásolja a beruházók letelepedési szándékát, a munkaerő mobilitását, és minden nemzetgazdasági ágazatra hatással van. Eljutni, odaérni biztonságban és egyre komfortosabb körülmények között, mindig kihívást jelentett az emberiség számára. A magas színvonalú közlekedési kapcsolatok igénye már régi elvárás, olvashattunk róla, és tudhatjuk, az ókorban és a középkorban is létfontosságú volt, hogy a kapcsolatok milyen módon tudtak befolyással lenni adott városokra, városállamokra. Azért említem meg a kontinenseket összekötő Selyemutat vagy éppen a tengereket összekötő Borostyánutat, mert éppen ma és holnap van Rigában az eurázsiai közlekedési miniszterek találkozója, amely egyértelműen fontos témákat vet fel, többek között, hogy a hosszú távú és biztonságos kapcsolat kiépítése érdekében vajon milyen közlekedésfejlesztési koncepció alakulhat ki, amelyben Európa országai és Ázsia is részt vehet.
Pontosan tudjuk, hogy mindenki számára ez a legfontosabb ágazat, azért is, mert a jó közlekedési ágazat megteremtheti más ágazat sikerességét is, egyébként nélküle lehetetlen. Fontos tehát minden ország számára, hogy a közútjait, a vasútjait, a vízi és légi útjait ütemben és lehetőség szerint időben el tudja végezni. A mostani világban fokozott az elvárás, fokozottabb az igény, és azt gondoljuk, hogy nekünk sem lehet más tenni, mintsem ennek a fokozott igénynek a lehető legjobban és a leggyorsabban megfelelni.
Az ország területén az elhelyezkedésünkből adódóan is rengeteg út halad át, és a transzeurópai közlekedési hálózat részeként ez biztosítja többek között a kapcsolatainkat az Unió tagállamaival és persze azon túl is a kontinensekkel. Hozzá kell tenni a jelentőségét tekintve azt is, hogy Magyarországon a szállítási tevékenység adja a nemzeti össztermék 6 százalékát, a közlekedési hálózatok építése és a járműgyártás összesenje minden tizedik munkahelyet jelenti Magyarországon, és maga az infrastruktúra értéke is mintegy ötöde az ország egész nemzeti vagyonának. Ezek a példák mutatják jól igazán, hogy a közlekedés azon túl, hogy alapfeltétele a fejlődésnek, önmagában is összetett és nemzetgazdasági szempontból meghatározó jelentőségű.
Az ország számára ezért kiemelkedő fontossággal bír, hogy a következő években a közlekedésfejlesztési terveket milyen eredménnyel és hatékonysággal valósítja meg. A modern úthálózat kialakítása érdekében egy komplex, átfogó munka kezdődött már előző év októberében, amelynek célja, hogy a döntéstől a kivitelezésig minél hamarabb és gyorsabban érkezzünk el. Ennek eredményeképpen van többek között a Ház előtt ez a javaslat.
Tisztelt Országgyűlés! A rendszerváltást követő időszakban új lendületet kaptak a közlekedésfejlesztési beruházások. A fejlesztések hatékony és gyors megvalósítására számos jogszabály született. Azonban ma már nyugodtan kimondhatjuk tényként megállapítva, hogy minden nemes cél ellenére is egy-egy útszakasz, egy-egy gyorsforgalmi szakasz megépítésének az elhatározástól a befejezésig tartó időszaka akár lehet tíz év is. Megvizsgáltattam és kiderült, hogy az előkészítés mostani átlag időtartama hat és fél év. Tehát hat és fél évig készítjük elő a beruházásainkat, miközben maga a kivitelezési tevékenység alkalmanként ennek a harmada vagy rosszabb esetben a fele.
Azért, hogy a beruházásaink megvalósulása ne vesszen a távoli jövőbe, a benyújtott törvényjavaslat a legfontosabb beavatkozási pontokon kívánja módosítani a tárgykört érintő sokrétű szabályozást. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyeken belül a speciális szabályok alkalmazási körét rögzítve egy új kategória kerül meghatározásra. Ezek a közlekedési infrastruktúra-beruházással összefüggő ügyeink, amelyek pontos felsorolását a törvényjavaslat elfogadása után egy kormányrendelet fogja meghatározni.
A hatósági engedélyek megszerzésének könnyítését segíti elő a beruházó által kezdeményezendő előzetes egyeztetés és ennek intézményére vonatkozó szabály. Ez alapján a beruházó valamennyi érintett hatóság részvételével már a munka kezdeti stádiumában feltárja a nyomvonalak és a tervezés kapcsán felmerülő akadályokat és a kiemelkedően fontos vizsgálati szempontokat is. Annak érdekében, hogy csökkenjen a hatósági eljárások száma, a beruházó kérelmére lehetővé válik a földvédelmi, talajvédelmi, valamint erdővédelmi eljárás lefolytatása a környezeti hatásvizsgálati eljárás keretében is.
A környezetvédelmi hatósági eljárásában új lépés, hogy a hatóság hiánypótlás esetén egyeztetésre hívja be a beruházót, ami segíti a tényállás tisztázását és a gyorsabb eljárást. További új elem, hogy a szakhatóság válaszadásának késedelme esetén az eljáró hatóság a további késedelem elhárítása érdekében maga dönthet a szakkérdésben. A környezetvédelmi engedély érvényességének ideje az engedély kiadásától számított öt év helyett tíz évre fog módosulni. A nyomvonaltervezés fázisában megtartott széles körű szakmai egyeztetés egy sokkal tervszerűbb, komplexebb mérlegelést megtestesítő tervezési munkát tesz lehetővé. Ez az alapja annak, hogy az egyes előkészítő munkafolyamatok ne csak egymást követően, hanem egymással párhuzamosan legyenek végezhetőek.
Az építési engedélyezési eljárás akkor is lefolytatható lesz, ha a környezetvédelmi engedéllyel szemben bírósági felülvizsgálat van folyamatban, és az engedélyt még nem adták ki. Ugyancsak lefolytatható lesz az építési engedélyezési eljárás, ha az önkormányzat még nem gondoskodott a településrendezési tervének megfelelő, a nyomvonallal az összhangot megteremtő módosításáról, de az építő már kezdeményezte a kormányhivatali eljárást.
A kisajátítási eljárás módosítása a beruházások megvalósításának gyorsítását szolgálja azzal, hogy már az eljárás elején, a megindítása alkalmával lehet és kell kirendelni szakértőt hatósági garanciákkal, tehát hatósági szakértőt, aki részt vesz ettől kezdődően végig a folyamatban.
(14.20)
Tekintettel arra, hogy a kártalanítással kapcsolatban általában a tulajdonosi igények - nem általában, szinte kizárólagosan - a kártalanítási összegre vonatkoznak, ezért a törvényjavaslat a jogalap tekintetében egy közbenső bírósági ítélet meghozatalát írja elő.
Annak érdekében, hogy a beruházó minél előbb a beruházással érintett ingatlanra léphessen, a régészeti és talajfelméréseket engedélyező határozattal szemben nincs helye a végrehajtás felfüggesztésének. A határidők a kiemelt fejlesztési ügyekben rövidebbek lesznek, az eljárásokat pedig országosan három bíróság fogja intézni.
A régészeti munkákat is felgyorsítja a javaslat. A kivitelezést megelőzően a régészeti feltárásokat az átadott beruházási szakasz egészén egy időben kell elvégezni. Külön kezeli a törvényjavaslat a megelőző feltárást, valamint az azzal nem érintett egyéb munkaszakaszokat. A kivitelezés közben előkerülő leletek esetében, garantálva a lehető legmagasabb szintű, a régészeti szempontokat komplexen mérlegelendő döntéshozatalt, a kulturális örökségvédelemért felelős miniszternek kell elrendelnie a feltárást, ha más módon nem lehet biztosítani a leletek megóvását.
A törvényjavaslat megoldást nyújt arra az esetre is, ha a helyi önkormányzat a településrendezés eszközeit nem hozza összhangba magával a tervvel, a beruházás nyomvonalával. Ebben az esetben a beruházó kezdeményezésére az állami főépítészi hatáskörben eljáró kormányhivatal lesz jogosult lefolytatni az eljárást, természetszerűen az önkormányzati igények folyamatos figyelemmel kísérése mellett.
A jogalkalmazás egységesítése, a szabályozás egyértelművé tétele érdekében pontosítja a törvényjavaslat az építési engedélyezési eljárásban részt vevő helyi önkormányzatnak a többletigényét is. Ennek kezelése mindig egy különleges feladat volt, és sohasem volt egyszerű, hiszen meg kell határozni azt, hogy milyen többletigény fogalmazható meg és fogadható el. Olyat kell és lehet csak elfogadni, ami természetszerűen a forgalomnövekedést ellensúlyozza, és egyben nem tudja lehetetlenné tenni magát a fejlesztést.
(A jegyzői székben Schmuck Erzsébetet
Gúr Nándor váltja fel.)
A felsorolt beavatkozási területeken túl a törvényjavaslat számos szakmai kérdésre is megoldást kínál. Így például a közúthoz kapcsolódó létesítmények elhelyezésével összefüggő tulajdoni korlátok szabályozására, a közművek kiváltására, a felszín alatti közútépítési jog megteremtésére vagy a fejlesztéssel érintett mezőgazdasági földterületek kezelésére vonatkozó szabályozott eljárásrend létrehozásával.
Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A közlekedési infrastruktúra-beruházások kiemelten gyors megvalósítását célzó javaslat egyéni, társadalmi és gazdasági alapvető szükségleteket elégít ki és együttesen nyújt ezekre megoldást. A jogi háttér és a szabályozási környezet átalakításával a mai kor kihívásainak megfelelő színvonalú és időszerű megoldások lesznek alkalmazva. A törvényjavaslat elfogadása azonban nemcsak egyetlen, hanem az első lépés, amelyet a továbbiakban számos alacsonyabb szintű jogszabály követ majd, és számos kormányzati intézkedés fog majd szintén követni.
Tizenhárom törvénymódosítás nyomában mintegy harminc kormányrendelet fogja biztosítani, hogy tovább növekedjen a magyar gazdaság, és ez biztonságos körülmények között történjen meg. Szeretnénk Magyarország hiányzó útkapcsolatait kiépíteni, természetszerűen ennek érdekében nagyobb sebességre kell kapcsolnunk. Célunk egyértelműen a kormánydöntés és a stratégiánk értelmében is, hogy az autópályáink az országhatárokat elérjék, a megyei jogú városaink, a megyeszékhelyek bekapcsolásra kerüljenek közvetlenül a gyorsforgalmi hálózatba.
Kiemelten fontos beruházások maradtak el Magyarországon az elmúlt években. Rengeteg térségben rengeteg ember várja, hogy kiépítsék azokat az útjaikat, amelyekre várnak már évek óta, inkább évtizedek óta, ahol közlekedve az életük keservesebb, rosszabb és kevésbé biztonságos volt. A törvényjavaslat garanciát ad arra, hogy a kiemelt beruházások megvalósuljanak, és bízom benne, hogy ezt támogatni is fogják. Remélem, hogy ebben a Házban nincsenek olyan képviselők, akik nem érzik át a döntésük felelősségének a súlyát, hiszen ez egy olyan törvényjavaslat, amely mellé fel lehet sorakozni.
Én nem hinném el, és remélem, hogy nem fogom tapasztalni, hogy ebben a Házban olyan emberek vannak, akik akadályoznák, hogy megépüljenek Magyarországon a gyorsforgalmi utak, az autópályák hiányzó szakaszai és azok a kapcsolatok, amelyek fontosak a térségben élő emberek számára. A magyar vidék felzárkóztatása érdekében minden képviselőnek át kell gondolnia a hozzáállását, és segítenie kell a javaslat megvalósulását is.
Ötvenegy oldalnyi előterjesztést olvashatnak, akiknek van ereje és kedve belemélyedni ebbe az előterjesztésbe, és láthatják, hogy mennyire kiterjedő a szabályozás. Én hiszem azt, hogy az itt lévő képviselők, pártállástól függetlenül, támogatni fogják, hogy a gyorsforgalmi kapcsolatok kiépüljenek minden megyeszékhelyre, elérkezzenek Sopronba, elérkezzenek Békéscsabára, sikerüljön bekötnünk végre olyan településeket, amelyek gazdasági szempontból jelentős szerepet vállalva mozgatják a térséget, mint ahogy Esztergomot be kell kötnünk, össze kell kötnünk Ózdot Bátonyterenyével, szeretnénk bekötni Miskolcot Ózddal, és természetszerűen minden megyeszékhely meglévő ráhordó kapcsolatát is ki akarjuk építeni.
Bízom abban, hogy itt mindenki azt támogatja majd, hogy például az M2-es teljesen kiépüljön, az M30-as Kassával kapcsolatba kerüljön, megépüljön az M4-es út a nagyváradi átkelőig, megépüljön az M34-es a beregdaróci szakaszig, megépüljön Tornyosnémetiig vagy Tornyiszentmiklósig is az autópálya és gyorsforgalmi kapcsolat, Szentgotthárdtól Körmendig a hiányzó kapcsolat megépüljön, és támogatni fogják azt, hogy legyen Zalaegerszegnek közvetlen bekötése az M7-esbe, támogatni fogják azt, hogy legyen meg minden egyes fontos beruházás, mint például a győr-pápai repülőtér, vagy éppen bekössük Kaposvár városát az M7-esbe szintén. Megvannak a terveink arra vonatkozóan, hogy milyen vasúti fejlesztésekkel is segítsük Magyarország további működését és a gazdaság fejlődését.
Ezért bízom benne, hogy minden képviselő átgondolja, amikor hozzászól, és a támogatásáról dönt. Én nem hiszem, hogy valaki itt most ebben a Házban vagy majd a későbbiekben döntése során átgondolatlanul nemmel fog szavazni vagy nem támogatja a javaslatunkat, ha belegondol abba, hogy milyen lehet vajon találkozni azokkal az emberekkel, akik meghaltak korábban a 471-es számú főúton például, vagy meghaltak más olyan szakaszokon, amelyekre az emberek úgy tekintenek rá, mint halálútra. Én bízom benne, hogy mindenki ezt átgondolja, és nem az dönti majd el a támogatásának erejét, igenjét vagy nemét, vagy lehetőségét, hogy melyik padsorban és milyen elvek alapján politizál. Nagyon bízom benne, hogy erre a javaslatra felsorakoznak a képviselőtársaim, és támogatni fogják.
Minden bizonnyal, ha sikerül átvinnünk, sikerül gyorsan végrehajtanunk a törvény után a rendeleteinket is, ha elfogadja a kormány és kiadja rendeletalkotásra a minisztereinek a feladatot, akkor gondolom azt és hiszem is azt, hogy minden egyes beruházásunk határidőre meg fog valósulni. Azért megy a magyar kormány képviseletében Orbán Viktor kormányfő és kísérete minden megyei jogú városba és megyeszékhelyre, mert világossá akarja tenni, hogy mikorra készülnek el a gyorsforgalmi kapcsolatok. Világossá tették már Egerben, Zalaegerszegen, Miskolcon, Pécsen, Sopronban legelőször, és azt gondolom, hogy minden megyei jogú város várhat arra, hogy lesz egy megállapodás, amely egyértelművé teszi, hogy mi az az időpont, amikorra ezek el fognak készülni. És el fognak készülni, ha önök támogatni fogják ennek a javaslatnak az elfogadását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me