GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy általános mondatot szeretnék mondani, ami valójában arról szól, hogy a közfoglalkoztatottakat érintően - de bárki mást érintően, aki mondjuk, a szegénység színpadán éli az életét - nyilván itt a Parlament falai között nekünk mindnyájunknak, politikai színezettől függetlenül szerintem kötelességünk azért tenni, hogy a helyzet jobb legyen, az ő helyzetük jobb legyen. Ha azt venném alapul, hogy milyen életszínvonal mellett élik a képviselők az életüket, hát természetesen jobb életszínvonal mellett, mint azok, akikről beszélünk, jogosultak vagyunk-e arra, hogy az ő érdekükben beszéljünk, akkor nem beszélhetnénk az ő érdekükben, de ez butaság lenne, hiszen pont ez a feladatunk és felelősségünk szerintem, hogy ezen a helyzeten változtassunk és jobbá tegyük ezt a helyzetet.
Ez a törvénytervezet néhány elemében próbál farigcsálni, próbál olyan intézkedéseket hozni, amik picit formálni akarnak, pici lehetőséget próbálnak adni például a közfoglalkoztatottaknak. De személyes meggyőződésem szerint az alapkérdésekkel nem foglalkozik, és ezekre az alapkérdésekre kellene választ adni.
Kiss László képviselőtársam elismételte azokat a kérdéseket, amelyeket én már felvettem, de ezenkívül szerintem az alapkérdés még az, Pócs képviselőtársamnak mondanám, aki felvetette, hogy hogyan lehet eljutni odáig, hogy azok a közfoglalkoztatottak, akik 2010-ben 60 200 forintot kaptak kézbe, most ne 52-53 ezer forintot kapjanak kézbe; ne forintvesztésekkel, hanem legalább forintérték-tartalom megtartásával vagy növekedéssel párosuljon az ő munkájuk, hogyha az értékteremtéssel párosul és mások részére is megbecsüléssel bíró.
Erre kellene törekedni, és arra, hogy megfelelő jogi szabályozás keretei között biztonságot adjunk ezeknek az embereknek. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Kiss László tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me