EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az örkényi haláleset után arra gondoltam, vajon elgondolkozott-e a tisztelt államtitkár úr a miérteken. Talán utánajárt a történteknek, átnézte az ügy dokumentumait. Ráeszmélhetett, hogy még sincs minden rendben. Egy bűnöző, fittyet hányva a hatóság felszólításának, önhatalmúlag nem vonul börtönbe, majd baltával megtámadja az őrizetbe vételére érkező rendőröket. Véletlenül se higgye, hogy ez rendkívüli eset, ilyen az élet sajnos Magyarországon, vidéken. Több olyan település is van, ahol komplett rendőrőrsöket támadtak meg, például Nagykátán és Hatvanban.
Az idősek halála után a házaikba nem költözik be a következő generáció, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznének, mivel menekül. Az értéktelen házakat a jogsértő, bűnözői magatartást folytató személyek veszik meg, vagy költöznek be önkényesen. Ezek az egyének szegregálják önmagukat, saját törvényeket alkotnak, és a portyáik alkalmával fosztogatják környezetüket, amivel hatalmas károkat okoznak. Természetesen fel vannak háborodva, ha Magyarország törvényeinek megfelelően próbálják szankcionálni őket.
Kérdezem tehát tisztelt államtitkár urat, miért engedték és engedik továbbra is a bűnözői életvitelt, főleg annak ennyire szélsőséges gyakorlását. A kormány miért nem biztosít olyan törvényi feltételeket, amelyek elősegítik, hogy a rendőrség hatékonyan tudjon működni? Miért gondolhatja azt a bűnöző ma Magyarországon, hogy neki mindent szabad a rendőrökkel szemben, és miért teheti meg azt bármelyik, bűnöző életvitelt folytató egyén, hogy egy igazoltatás vagy bármilyen más rendőrségi intézkedés alkalmával módszeresen megalázza a rendőröket?
Várom őszinte válaszát, és ezt nemcsak én kérdezem, hanem az a több tízezer rendőr is, aki szolgálatot teljesít Magyarország területén. Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me