L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Egy lehetséges leírása az elmúlt évek belpolitikai folyamatának az, hogy kétpólusúból hárompólusúvá vált. A jobbikos képviselőtársaim folyamatosan arra tesznek kísérletet itt a Házban és a Házon kívül is, hogy egybemossák a 2002 és 2010 között gyalázatosan teljesítő szocialista kormányzatot, a szocialista-szabad demokrata koalíciót és a ’98 és 2002 között valóban sikeresen kormányzó fideszes politikai tömörülést. (Kunhalmi Ágnes: Ezzel egyetértek.)
1998 és 2002 között volt a rendszerváltozás óta az az egyedüli időszak, amikor sikerült csökkenteni az államadósságot, amikor Magyarország a lehető legtöbbet tett saját szuverenitásának elérése érdekében. 2002-ben ez a folyamat tört meg, 2002 és 2010 között a szocialisták majdnem, sőt több mint duplájára emelték az államadósságot, ez a GDP-hez viszonyítva 51 százalékról fölment 83 százalékra. Azt hiszem, ez önmagáért beszél. A ’98 és 2002, illetve most már a 2010 és 2014 közötti időszakot egybemosni a 2002-2010 közötti Gyurcsány-Bajnai időszakkal egyértelműen hazugság, politikai rágalom.
Amikor önök hárompólusú politikai erőtérről beszélnek, akkor én arra szeretném fölhívni a figyelmüket, hogy sokkal helyesebb annak a politikai kifejezésnek a használata, amit 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök úr vezetett be, nevezetesen, a centrális erőtér fogalmára utalok. A centrális erőtér éppen azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy van egy centrális politikai tér, amelyik minduntalan következetesen, szélsőségektől mentesen az ország és a nemzet boldogulásáért dolgozik - ez a Fidesz és a KDNP szövetsége -, távol tartja magát a politikai szélsőségektől, legyenek azok akár jobboldalon, legyenek azok akár baloldalon. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból.)
(11.40)
Tisztelt Képviselőtársaim! Az önök képviselőjelöltje egy olyan ember a tapolcai választási körzetben, aki nyíltan rasszista (Apáti István közbeszól.), antiszemita tartalmakat oszt meg az interneten (Közbeszólás a Jobbik soraiból.) - hadd fejezzem be a mondatot, nyíltan rasszista tartalmakat oszt meg az interneten, és utána azt hazudja a választópolgároknak, hogy ő csak azért osztotta meg a Facebookon ezeket a tartalmakat, mert máshogy nem tudta volna őket kommentelni. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz. Aki az internetet használja, az pontosan tudja, hogy nem igaz.
Önöknek végre el kellene dönteniük, hogy melyik állítás az igaz, az, amit egyébként az önök képviselőjelöltje is a saját személyiségével megtestesít, vagy amit Vona Gábor mondott egy interjújában nem olyan régen: ahol zsidóznak, ott zsidó vagyok (Derültség a Jobbik soraiból.) - mondja Vona Gábor. Akkor, hogyha ez így van, tisztelt képviselőtársaim, akkor nyilvánvalóan az önök elnökének és frakcióvezetőjének kellene először elhatárolódnia a jobbikos (Szilágyi György közbeszól.) képviselőjelölttől, aki nyíltan rasszista tartalmakat oszt meg az interneten.
De egyébként legyünk igazságosak, a baloldal által támogatott jelölt legalább ennyire gyalázatos teljesítményt tudhat magáénak. (Kunhalmi Ágnes: Mesélj!) Egy olyan régi szakszervezeti kádert sikerül elindítani, aki egyébként a MAL Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként nem ragadta meg a lapátot, és nem állt ott az első sorban a vörösiszap-katasztrófa idején.
Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném megnyugtatni Volner Jánost: a Fidesz nem retteg a Jobbik győzelmétől. A Fidesz következetesen dolgozik abban a választókörzetben is, kampányol (Novák Előd: Kubatov Gáborral személyesen!), én magam is részt vettem a kampányban, több településen, lakossági fórumon. Az emberek nyitottan és várakozással tekintenek a Fidesz képviselőjelöltjére, Fenyvesi Zoltánra, aki bizonyított az eddigi életútjával. (Dr. Schiffer András: Mit?) A megyei önkormányzat alelnöke, iskolaigazgató, 28 éve pedagógusi pályán következetesen képviseli az ott élőket (Szilágyi György: Legalább tudod a nevét! - Novák Előd: A Várpalotán élőket!), dolgozik a fiatalokért, a gyerekekért, a helyben élőkért. (Kunhalmi Ágnes: Szégyelli is ezt az iskolarendszert, képviselő úr!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem a Fidesz retteg a Jobbik győzelmétől, a magyar demokraták rettegnek a Jobbik győzelmétől. A jóérzésű magyar emberek rettegnek, attól rettegnek (Novák Előd: Népfrontot!), hogy a szélsőség, hogy a szélsőség fog még nagyobb erőt kapni, de mi bízunk az emberekben, bízunk a választópolgárokban (Novák Előd: Ők nem hisznek bennetek!), és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Fidesz jelöltjére, Fenyvesi Zoltánra szavazzanak.
A magyarság ügyeiről, tisztelt képviselőtársam, azt gondolom, hogy a lehető legtöbbet a kormány, illetve a kormánypárti országgyűlési képviselők beszélnek. Mi is szeretjük ezt a hazát, mi is szeretjük ezt a nemzeti közösséget, büszkén valljuk magunkat magyarnak. Ebben a parlamentben mi voltunk, akik új alkotmányt terjesztettünk az Országgyűlés elé (Kunhalmi Ágnes: Egyedül!), mi fogadtuk el a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt, és mi voltunk azok, akik az állampolgársági törvényt olyan módon változtattuk meg, hogy a magyar állampolgárság intézményét kiterjesztettük a határon túli magyarokra is.
Ezért innen is meg kell nyugtatnom mindenkit, a kormány és a kormánypártok a jövőben is a nemzet egysége mellett fognak síkraszállni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me