L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a felszólalását, tulajdonképpen azt a vitát folytathatnánk, amit az előbb Volner képviselő úr felszólalásával megkezdtünk. Én örülök annak, hogy képviselő úr ilyen szépen összefoglalta az előttünk álló hétvége választásának a tétjét. Valóban az a kérdés, hogy olyan képviselő fog-e a parlamentben ülni, aki megtalálja az utat a kormányhoz, az államtitkárokhoz, a miniszterekhez, és hitelesen, kellő erővel tudja képviselni a helyben élőket, vagy olyan, aki ellenzékből, az ellenzéki szólamokat hangoztatva, a kormány folyamatos gyalázásával tölti az idejét és nem azzal, hogy értéket teremtsen, az összefogást erősítse.
Tisztelt Képviselő Úr! Én is úgy látom, hogy erre a legalkalmasabb az a Fenyvesi Zoltán, akit személyesen is ismerhetek, akivel találkoztam az elmúlt héten például Csabrendeken vagy Káptalanfán. Olyan lakossági fórumokon vettem részt, ahol a polgárok nyitottak, ahol várják azt, hogy az a munka folytatódjék, amelyet a kormány 2010-ben megkezdett. Két kérdés izgatja a környéken élőket alapvetően. Az egyik a munkahelyteremtés, és mint azt hallottuk ma már a napirend előtti vita során is, ebben a kérdésben az elmúlt 25 évben a legfontosabb eredményeket éppen az Orbán-kormány tudta elérni.
(11.50)
2010 óta több mint 400 ezerrel nőtt a dolgozók száma, és ezen keresztül természetesen a fórumokon részt vevő települési polgármestereket a közmunkaprogram továbbvitele is érintette és érdekelte, hiszen a közmunkaprogram bevezetése a tapolcai, ajkai, sümegi térségben és a kistelepüléseken különösen fontos, de a nagyobb településeken is sok-sok eredményt értek el általa. És a másik, talán még ennél is aktuálisabb kérdés, az a térségi egészségügyi ellátás, ahogyan azt képviselő úr is mondta. Valóban mindenkit érdekel az, hogy akár Sümegprágáról, akár Káptalanfáról, akár magáról Sümegről - ahol most már csak néhány funkciója működik az egykori kórháznak - mennyi idő alatt lehet eljutni Tapolcára, mennyi idő alatt lehet eljutni Ajkára, és hogy a tapolcai és az ajkai kórház számukra milyen egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.
A kormány, mint ahogy azt képviselő úr is elmondta, a tapolcai kórház fejlesztésére több mint 2 milliárd forintot fog fordítani az előttünk álló időszakban. (Szilágyi György: Most. Most akar.) Most fogja fordítani, és sosem késő fordítani, tisztelt képviselőtársaim. (Közbeszólások a Jobbik soraiból. - Szilágyi György: Be akartátok zárni!) Jobbikos képviselőtársaim bekiabálnak… - bizony, sosem késő a kórházakra, az egészségügyi ellátásra és bármilyen szociális, egészségügyi, kulturális intézményre pénzt fordítani. Tisztelt Képviselőtársaim! Bizony, ez a kormány fölismeri a felelősségét, és fölismeri azt, hogy milyen feladat van előtte, ezért mindig időben jön a segítség, mindig időben van az a forrás, amit a kormány, a harmadik Orbán-kormány biztosít.
Természetesen ugyanilyen fontos a már képviselő úr által is említett új mentőállomás kérdése, hiszen ma már nemcsak az a kérdés, hogy milyen színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a vidéken élő honfitársaink is, hanem hogy milyen gyorsan jutnak el a lakóhelyükhöz legközelebbi kórházba akár egy életmentő műtétre, segítségre. Az új mentőállomás ebből a szempontból stratégiai jelentőségű, érezhetik a tapolcaiak, hogy a kormány annak ellenére is mellettük van, hogy jobbikos polgármestere van a településnek. Ebből is látszik az, hogy az Orbán-kormány nem tesz különbséget település és település között aszerint (Apáti István: Dehogynem!), hogy ellenzéki vagy kormánypárti vezetője van. (Apáti István: Ez hazugság! - Felzúdulás a Jobbik soraiban.) Ez a kormány minden magyar állampolgár érdekét szem előtt tartja, és azokra a honfitársainkra is figyelünk, azokat is segítjük és azokat is szolgáljuk, akik egyébként nem ránk, nem a mi politikai tömörülésünkre szavaztak.
Ígérjük innen is, e helyről is, hogy ez a jövőben is így lesz, bármi is legyen a vasárnapi választás eredménye - bár mi nagyon bizakodunk a győzelemben -, a tapolcai, a sümegi, az ajkai és a környékbeli mindösszesen 60 településnek, a választókerület 60 településének a lakói számíthatnak Magyarország kormányára, számíthatnak a Fidesz-KDNP szövetségére. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me