VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tapolcán választásokhoz közeledünk. Látni kell azt, hogy pontosan mi a választás az emberek előtt, akik abban a választókerületben élnek, és mi a választás országos szinten, miért érdemes a Jobbikot választani.
Ideje megnézni azt, hogy hová jutott ez az ország az elmúlt 25 évben. Kialakult egy kétpólusú politikai berendezkedés Az egyik oldalon a Fidesz állt, a másik oldalon a baloldal állt, az MSZP, akkor még egységes tömbként. Ez a két politikai tömörülés egymás között adta-vette, cserélgette a hatalmat. Ha az emberek megunták az egyiket, menesztették őket, jött a másik, ha őt is megunták, visszahívták jobb híján az előzőt. Ezt a kétpólusú politikai berendezkedést 2010-ben a Jobbik törte meg, középpárti státusban a parlamentbe kerülve. Azonnal megváltozott a magyar politika, hárompólusú berendezkedés alakult ki.
De mit láthattunk eddig? Azt láthattuk, hogy miközben nagyon sokszor személyeskedésig fajuló ellentéteket mutattak itt, parlamenti színtéren a szocialista és fideszes politikusok egymással, a háttérben a gazdasági érdekcsoportok konzorciumi partnerekként működnek közre egymással abban, hogy a közbeszerzésből származó ezermilliárdokat közösen tüntessék el. Emiatt kerül Magyarországon kétszer annyiba egy kilométer autópálya, mint egy szomszédos országban, és emiatt nincs elszámoltatás soha egyes esetekben sem, mert mindenki, a Fidesz is, az MSZP is ebben a hajóban ül, és aki ezt a hajót meglékelné egy elszámoltatással, az maga is vele süllyed. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
A Quaestor-ügy jól rámutat arra, hogy ez a felelősség közös. A Quaestornak a szocialista kormányok időszakában 16,9 milliárd forint kezességet vállalt a Fejlesztési Bank, a 2010-ben született feljelentést a Fidesz-kormány segített elsikálni. Nem történt meg a felelősségre vonás a Quaestor-ügyben akkor sem. Tizenkét éve húzódik például az előző brókerbotrány ügye, a Kulcsár-ügy, ebben sem történt felelősségre vonás. Ennyit arról, hogy melyik kormány akarja a felelősöket elszámoltatni. A Kulcsár-ügyben a mai napig még ez sem történt meg. Egyet lehet látni: mind a szocialista kormányok időszakában, mind a Fidesznél mindig megúszták a felelősök, és mindig eltűnt az emberek pénze, elszegényedett az ország.
Amikor Tapolcára tekintünk, Sümegre, Ajkára és a környező településekre, akkor az embereknek abban kell választani, hogy azt akarják-e, hogy az elmúlt 25 év folytatódjon ezzel a leszakadással, az elszámoltatás hiányával, az ország pénzének elherdálásával, ellopásával, vagy pedig jöjjön egy Jobbik-képviselő, aki lelkiismeretesen, presztízzsel rendelkező emberként el tudja látni a választókerület képviseletét. (Kunhalmi Ágnes: Nemzeti orosz vagyonból.) Fontos látni azt is, hogy mostanra 200 ezer szavazóra szűkült a különbség a Fidesz és a Jobbik között, rendkívül kiélezett lett a helyzet, és a tapolcai választókerületben is azt lehet látni egyes, a Fideszből kiszivárgott információk szerint, hogy maga a Fidesz is tart, retteg attól, hogy jobbikos győzelem születik a választókerületben, mert fej fej mellett áll Rig Lajos, a Jobbik tapolcai jelöltje és a fideszes jelölt.
Az MSZP-t pedig csak egy dolog érdekli, hogy ne a Jobbik győzzön, lehetőség szerint akár a Fidesznél maradjon ez a mandátum. (Kunhalmi Ágnes: Mind a kettőtöket megvertük Veszprémben, most is meg fogunk.) De tudvalevő az, hogy az MSZP ebből a versenyből kiszállt. A napirend előtti felszólalásban ezt a kérdést meg sem említették már, ők maguk gyakorlatilag nem vesznek részt ebben a választásban. Ez a választás a Jobbik és a Fidesz között fog eldőlni, a baloldalra adott szavazatok pedig el fognak veszni.
A tapolcai választók és Magyarország polgárainak figyelmét egyre hívom föl: ízlés kérdése, hogy sokat beszélünk-e, túl sokat beszélünk-e mi, jobbikos képviselők a magyarság ügyeiről, a magyarság dolgairól. (Kunhalmi Ágnes: Orosz vagyonból.) Egy azonban biztos: mi ezt az országot szeretjük, mi ezért az országért bármit megtennénk. Az az ember, akinek most bizalmat fogunk kérni Tapolcán, Rig Lajos maga is egy olyan ember, aki szereti ezt az országot, szereti Tapolcát és környékét, és bármit meg fog tenni azért, hogy az ott élő embereket képviselje. De nem úgy akarja a javukat, mint ahogy, mondjuk, a szocialista kormányok vagy a Fidesz tette, hogy elveszi a pénzüket, hanem úgy, hogy szolgálja ezeket az embereket, és a boldogulásukért mindent elkövet a törvényes kereteken belül.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me