TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a Quaestor-brókertörténet csődjét, 30 ezer ember kárát, 30 ezer károsultat a Jobbik arra használ, immár többször hangsúlyozva, hogy a tapolcai választáson ő ezzel szeretne előnyöket szerezni és a választópolgárokat a maga javára fordítani. Ez nagyon sajnálatos dolog. (Derültség a Jobbik soraiban.)
Ami a konkrét felvetését illeti, nem tudom, tudja-e ön, mit jelent az, hogy koalíció. (Dr. Schiffer András, nevetve: Tudják!) Mert ha tudná, biztosan nem használná erre az esetre, az ETO Park Kft.-nek az ügyészek általi zár alá vételének esetére. Hiszen ha az eseményeket figyelte volna és megvizsgálta volna, látná, hogy ott pontosan az történt, hogy az MSZP-kormány alatt lényegében jelzálog bejegyzése nélkül került a hitel kiadásra, a felhasználása is abban az időszakban történt, annak a felhasználását valóban nem ellenőrizte senki; a Fidesz-kormány pedig 2010-től hosszas tárgyalás után kényszerítette rá lényegében ezt a gazdasági társaságot arra, hogy az állami jelzálogbejegyzés megtörténjen. Tehát a Fidesznek, a Fidesz-kormánynak emiatti számon kérése véleményem szerint teljesen alaptalan.
De ha már koalícióról beszél, azt gondolom, a Fidesz-kormány a károsultakkal, az igazságszolgáltatással és az Országgyűléssel kötött koalíciót. A károsultakkal azért, hogy minél többen és minél gyorsabban a törvény értelmében visszakapják az elveszett pénzüket; az igazságszolgáltatással pedig azért, hogy mielőbb utolérjük a felelősöket, és megtörténjen a felelősségre vonásuk. Ez a folyamat is megkezdődött és folyamatban van. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz-KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me