Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik nem véletlenül használja a tapolcai időközi választás előtt is a Quaestor-koalíció kifejezést igen gyakran. Nem alap nélküli vagdalkozásról van szó, amikor azt mondjuk, hogy a Quaestor-koalíció tagja az MSZP és a Fidesz is. Nagyon leegyszerűsítve mondhatnánk azt, hogy az MSZP tekintetében egy 17 milliárdos tulajdonképpeni kezességvállalás-szerűség történhetett az értesülések szerint; és nem túlzással mondhatjuk azt is, hogy a Fidesz-KDNP-kormányzat a négy és fél, öt éven keresztül tulajdonképpen rendezetlenül hagyta ezt a területet az ellenőrzés hiányosságainak meghagyásával, asszisztált ahhoz, hogy magyar emberek pénze közvetlenül vagy közvetett módon, de tőzsdére kerüljön, és játszadozzanak vele.
De ne egyszerűsítsük le a kérdést ennyire! Tegyük föl azokat a konkrét kérdéseket, amelyek bizony büntetőjogi felelősség megállapításához is elvezethetnek. Stratégiailag kiemelt gazdálkodó lett az ETO Park Kft., amiből közvetkezően lényegében csak meghívásos alapon értékesítheti azon vagyontárgyait, amelyekről a sajtó berkein belül is hallhattunk.
A 2013-as történet kapcsán fel kell tennünk azokat a konkrét kérdéseket, amelyekből kiderül, hogy miért nem terveztek terven felüli értékcsökkenést könyvvizsgálói szinten e vagyontárgyak tekintetében, és egyáltalán, az MFB tulajdonosaként az állam hogy a fenébe’ nem ellenőrizte ezt az egész rendszert, tehát hogyan fordulhatott elő, hogy az ETO Park könyv szerinti értékénél 21 milliárdról beszélünk, az MFB-hitel 18,7 milliárdjánál csődöt mondott a teljes ellenőrzési rendszer. A könyvvizsgálón túl az állam felelősségét is meg szeretnénk vizsgálni, hiszen az állam volt 2013-ban is az, akinek el kellett volna látni bizonyos ellenőrző, felügyeleti jogköröket. És elmondhatjuk azt, hogy ez a teljes kudarc odavezetett, hogy magyar emberek pénzének százmilliárdjaival játszadoztak itt vagy ott, így vagy úgy.
Nyilvánvaló, hogy ez a két konkrét kérdés konkrét és azonnali válaszért kiált. Ebben számítok érdemi közreműködésére. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me