VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Először is szeretném hangsúlyozni, hogy a tavalyi évben a munkaerő külföldi munkavállalása jelentősen csökkent, tehát a tendencia kezd megfordulni. Ezt mutatja az a szám is, hogy 2014-ben 170 ezer fővel többen dolgoztak már, mint az előző esztendőben, és ennek nagyobb része nem külföldi munkavállaló volt, hanem magyarországi munkavállaló.
Ami az otthonteremtést és a lakáshoz jutást illeti, tisztelt képviselő úr, először is azt kell hangsúlyoznom, hogy ebben az évben egy jelentős programot fog indítani a kormány az otthonteremtés megsegítésére, a családi otthonteremtési kezdeményezésünk júliusban fog elindulni. Ez azt a lehetőséget nyitja meg mindenki számára, hogy 500 ezer forinttól 3,2 millió forintig nemcsak új lakás vásárlásához, hanem használt lakás vásárlásához is, gyerekszámtól függetlenül támogatást tudunk biztosítani. Ez annak a lehetőségét teremti meg, hogy ha valaki valóban nem rendelkezik lakással, akkor akár már egy használt lakáson keresztül is ezt a lehetőséget a maga és a családja számára biztosítsa. Szeretném ugyanis hangsúlyozni, hogy nemcsak új lakás építésén keresztül lehet a lakáshoz jutást elősegíteni, hanem a meglévő kereteken, a meglévő programokon belül is a használt lakások vásárlásának támogatásával.
Tehát szeretném képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy júliusban indul ez a program, az otthonteremtési támogatás keretei jelentősen megváltoznak, nemcsak több, hanem két, sőt, egy gyermek esetén is vagy vállalása esetén is lehetőség lesz ara, hogy használt vagy új lakás vásárlásához, akár új lakás építéséhez is plusztámogatást tudjanak kapni az állampolgárok.
Szeretném azt is hozzátenni, mivel ön budapesti képviselő, hogy ne feltétlenül a budapesti ingatlanárakból induljon ki, vidéken azért jóval alacsonyabb összeggel is el lehet indulni akár egy használt lakás megvásárlására. Tehát abban bízunk, hogy ez jelentősen élénkíteni fogja az egyébként is önmagától is élénkülő ingatlanpiacot, több embernek lehetőséget adva a lakáshoz jutáshoz. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me