SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormány továbbra is eltökélt a rezsicsökkentés hosszú távú fenntartásában és a fogyasztók érdekeinek a meghatározott és eredményes képviseletében. A terhek mérséklését követő lépések közül a legjelentősebb talán a közszolgáltatási rendszerek átalakítása. A közszolgáltatási rendszer egészére kiterjedő átalakítások jelenleg is zajlanak és folytatódnak a jövőben is. Az e körbe sorolható intézkedések közé tartozik például az energetikai szektor, az ennek megfelelő és az ezen belül megjelenő úgynevezett holding közszolgáltatási rendszer felállítása, vagy más ilyen témához kapcsolódóan a közszolgáltatási rendszerben történő holdingrendszer kialakítása mellett a víziközmű-rendszer átalakítása.
A kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy a fenntartható közszolgáltatás költséghatékony és nagyobb üzembiztonsággal történő rendszer-átalakítása megtörténjen, és a felszínre kerülő jelenségek, amelyeket ön is említett, minden korábbi nem kellően hatékony közszolgáltatási struktúra átalakítása bekövetkezzen és megtörténjen. Ezek azonban csak látszólagos problémák, mert ezek részét képezik annak a folyamatnak, mint az elérni kívánt cél, hogy a korábbiaknál magasabb, hatékonyabb rendszer kerüljön kialakításra, és a színvonal nagyobb üzembiztonságot okozzon és hozzon létre.
2007 és 2013 között 253 szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszer került átalakításra 535 milliárd forint értékben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), 194 ivóvíz-minőség-biztosítási rendszer került átalakításra, és a jövőben, a 2014-20-as időszakban ez a folyamat folytatódni fog. A cél a nonprofit rendszerek és azon árak meghatározása, amely támogatások segítségével a közszolgáltatási javítások létrejöhetnek. A következő időszakban további rendszerek építése fog sorra kerülni, és a közszolgáltatások színvonalának a javítása folyamatos lesz. Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me