LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Először is nagy tiszteletben tartom azt, amit lokálpatriótaként mondott Nyíregyházával kapcsolatban, és bármelyik lokálpatrióta képviselőtársamnak a vidékfejlesztés és közösségfejlesztés érdekében tett lépéseinek nagy támogatója vagyok személy szerint is. Ez semmit nem von le abból az értékből, amit Persányi Miklós vezetésével a Fővárosi Állatkert az elmúlt évtizedekben létrehozott. Mindannyian tudjuk, hogy Magyarország leglátogatottabb intézményéről van szó. Tehát nem az a kérdés, hogy ők miért kapnak, hanem az a kérdés, hogy a vidéki állatkertek miért nem kapnak, ha nem kapnak.
Szeretném azt elmondani, hogy 2008-2013 között például a Nyíregyházi Állatkertben is folytak fejlesztések. Ezek természetesen messze nem fedik le azokat az igényeket, amelyeket akár a nyíregyháziak, akár a szegediek, akár a veszprémiek megfogalmaztak az elmúlt években.
Egyetértek azzal is, képviselő úr, hogy nem lehet kiragadni a Fővárosi Állatkert fejlesztését abból a közegből, ami mégiscsak a magyar állatkerteknek egyfajta szervezeti, tudományos, intézményi közössége, ezért érdemes az egészre ránézni. Ha megengedi, képviselő úr, akkor az összes ezzel kapcsolatos kormányzati tervet és anyagot megküldöm önnek, és szívesen állok a rendelkezésére, ha önt ez érdekli, egy részletes egyeztetés elvégzése céljából. Én magam nagy híve vagyok annak, hogy a vidéki állatkertek is fejlesztésre kerüljenek, mert a szabadidő értelmes eltöltése egy vidéki városban nagyon fontos program kell legyen hétvégenként. Ráadásul nem árulok el nagy titkot, hogy Nyíregyházára úgy tekint a kormány, mint egy olyan városra, amelyben óriási lehetőségek vannak a földrajzi elhelyezkedése végett, és kifejezetten fejleszteni szeretnénk, regionális centrum funkcióval felruházni.
Ezért, képviselő úr, ha megengedi, keresem önnel a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjunk más vidéki állatkertek sorsáról, vagy létrehozhatunk egy ilyen egyeztető fórumot minden parlamenti képviselőtársunk bevonásával, akit ez érint. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me