BANA TIBOR,

Full text search

BANA TIBOR,
BANA TIBOR, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik támogatja a megállapodásról szóló törvényjavaslatot, amely előttünk fekszik. Ez az egyezmény az 1990-ben megkötött egyezmény helyébe lép, és annak szükséges pontjait frissíti, aktualizálja az OECD-modellegyezmény szabályainak megfelelően.
Néhány változtatásra szeretném felhívni a figyelmet, ami bekövetkezett a korábbi megállapodással összevetve. A 7. cikkben történt módosítás a vállalkozási nyereség tekintetében. Emellett a ’90-es megállapodáshoz képest a mostani megállapodás kihirdetésével kikerül a szabad foglalkozás mint külön cikk az egyezményből, és egyszerűsödik a tanulókat érintő része is. Azt még hozzáfűzném, hogy a ’90-es megállapodásban bizonyos luxemburgi társaságokra kivételek is szerepeltek, ez ebben a megállapodásban már nincsen ott, ilyen módon változott tehát.
Az örömteli, és üdvözölni tudjuk, hogy egyre több országgal kötöttünk hasonló jellegű megállapodásokat, és ezek között fontos partnereink vannak, mint Németország, Svájc, Dánia, Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok, és ezekkel az államokkal új alapokra helyeztük adópolitikai kapcsolatainkat. Bízom abban, hogy ennek a megállapodásnak a kihirdetése következtében a személyek és a vállalkozások közötti együttműködés erősödni tud a két országban, Luxemburgban és Magyarországon. Ez mindenképpen pozitívan hathat az üzleti kapcsolatokra, a gazdasági életet fellendítheti, a magánszemélyek vonatkozásában pedig a tanulás, a kutatómunka és a munkavállalás tekintetében előrelépéseket jelenthet.
Én abban a reményben tudom a frakciónk részéről a támogatásról biztosítani a kormányt ebben az esetben, hogy nem a luxemburgi adóbotránnyal összhangban fognak majd zajlani itt az események, hiszen emlékezhetünk a nagy vitát kiváltott ügyre, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével is erőteljesen összefüggésbe hozhatóak voltak ezek a viták. Tehát reméljük, hogy itt valóban a pozitívumokra fog majd helyeződni a hangsúly, és a két ország profitálni tud ebből. Természetesen a megállapodás ebbe az irányba mutat, de azt gondolom, ezt a kis megjegyzést mindenképpen meg kellett hogy tegyem.
Ettől függetlenül természetesen támogatni tudjuk ezt a megállapodást. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me