DR. TURGYÁN TAMÁS

Full text search

DR. TURGYÁN TAMÁS
DR. TURGYÁN TAMÁS nemzetiségi szószóló: Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök úr, és engedjék meg, hogy én is megköszönjem az önök véleményét. Természetesen Bárándy Gergely úrét is, akitől idézni szeretnék egy mondatot, amely számomra emblematikus lesz, „ne nézzük egymást hülyének, képviselőtársaim”. Ebből induljunk ki, és térjünk is ehhez vissza!
Az, hogy házszabályszerű volt-e az, hogy ezt a javaslatot mi terjesztettük elő vagy sem, az nagyjából egyenlő a félig teli pohár és a félig üres pohár dilemmájával. Részben vonatkozik ránk, részben nem, ezen el lehet vitatkozni, de ez az állásfoglalásunkat nem igazán befolyásolhatja.
Szeretném a tisztelt parlament tisztelt képviselői előtt azért azt jelezni, hogy a magyar Országgyűlés nemzetiségi bizottságában az a 13 szószóló gyakorlatilag az ország lakosságának 15 százalékát képviseli valamilyen módon. Ez semmiképpen nem elhanyagolható része az ország lakosságának, és horizontálisan és vertikálisan is metszeteket lehetne készíteni életünkből, az ország életéből. Bízom benne, hogy ez is árnyalja képviselő úr véleményét a szószólók kompetenciájáról. És az is, hogyha mondjuk - engedje meg, hogy saját példával álljak elő -, az ember egy kicsit megrázza a családfát, és körülnéz az elei környékén, akkor bizony elég érdekes dolgokra jöhet rá, és előkerül az a gondolat, hogy bizony- bizony vannak itt a 13 nemzetiséghez tartozó képviselők kompetenciájába tartozó ősök és elődök is. Bízom benne, hogy ez is egy picit árnyalja a szószólók kompetenciájával kapcsolatos álláspontját.
Még egyszer nagyon köszönöm mindnyájuknak a hozzáállását, és bízom benne, hogy mindenki saját lelkiismerete szerint dönt ebben a kérdésben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me