DR. BENE ILDIKÓ

Full text search

DR. BENE ILDIKÓ
DR. BENE ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP-s kormány megkezdte a munkáját, akkor talán az egyik legfontosabb feladat az volt, hogy az ország megmeneküljön a gazdasági összeomlástól. A második kiemelkedő feladat az volt, hogy az ország a saját lábára álljon. Láthatjuk mind az államadósság, mind a költségvetés számait és az egyéb gazdasági növekedésről szóló adatokat. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy jó úton járunk.
A fentiekkel kapcsolatban a kormány hozott egy döntést, és meghirdette a „Modern városok” programot, ami azt a szerződéssorozatot foglalja magában, mely 23 megyei jogú várossal kerül megkötésre. Ennek a szerződésnek a hátterét, az alapját az ország általános gazdasági fejlődése adja. Szolnokon és a környező településeken örömmel tapasztaljuk és tudjuk, hogy a kormány az önkormányzatokkal karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy megyénket intenzíven bekapcsolja az ország gazdasági vérkeringésébe. A gyorsan zajló vasúti fejlesztések mellett azonban évtizedes kívánság a térségben élők részéről, hogy négysávos úttal érhessük el a fővárost, illetve a keleti országrészeket is.
Szolnok és a térség közvetlen összekapcsolódása Budapesttel hatalmas gazdasági fejlődés lehetőségét hozhatja magával, a működő tőke pedig szívesen települ gyorsforgalmi utak mellé. Szolnok kedvező fekvése még jelentősebbé válna, hiszen a főváros rövid időn belül elérhető lenne biztonságosan.
Úthálózatunk fejlesztésére nem csak és kizárólag a versenyhátrány leküzdése érdekében van szükségünk, sajnálatos baleseti statisztikákkal és a hatalmas tranzitforgalommal kell minden nap szembesülnünk a 4-es számú főúton.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, adjon választ arra, hogy Szolnok városát miként érinti a „Modern városok” programban való részvétel, és erősítsen meg, bízhatunk-e abban, hogy a keleti országrész is elérhetővé válik biztonságos négysávos úttal. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me