DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Legtöbbünk számára már korábban is egyértelmű volt, hogy kaotikus állapotok uralkodnak a Liszt Ferenc repülőtéren. Az érkező turistákat gyakran zaklatják a taxisok vagy pontosabban a taxisnak látszó, azonosítatlan személyek. Azt pedig senki nem tartja feladatának, hogy rendet tegyen. Minden érintett csak mutogat a másikra, amikor pedig az engedéllyel rendelkező taxisok szólni mernek hiéna kollégájuknak, válaszul könnyen verést is kaphatnak.
Az elmúlt hónapban a médiában óriási port kavart egy videó, amin egy anyuka és kislánya látható, akiket az úgynevezett taxis hiénák zaklatnak. Az anyuka kezéből akarata ellenére kiveszik a bőröndjét, mire ő ellenáll, aminek következményeképpen egyre több férfi gyűlik köré. A cél pedig természetesen az, hogy velük utazzanak. Az asszony a gyerekkel csak azután tud továbbmenni, hogy a férfiak meglátják, videóra veszik a jelenetet. A fentiek ellenére a rendőrség szerint semmi gond nincs, a reptér vezetése pedig azt mondja, tehetetlenek az utasokat zaklató illegális taxisokkal szemben.
A Budapest Airporton engedély nélküli kereskedelmi tevékenység nem végezhető, de kényszerítő eszköze nincs arra, hogy ezt a szabályt betartsa - mondta a reptér szóvivője. Ez azért is érdekes, mert például egy focimeccsen trágár szavakat kiabáló drukkert azonnal kivezethet a biztonsági szolgálat. Mindezek alapján joggal kérdezhetjük: a stadionban van törvény, a reptéren viszont nincs? Ezt a kérdést már írásban is feltettem a belügyminiszternek, amire azt a választ kaptam, hogy a törvény viszonylag széles körben biztosít intézkedési lehetőséget a reptér biztonsági cége számára. A fent említett videóval kapcsolatosan pedig csupán szabálysértési eljárás előkészítése folyik, holott teljesen egyértelmű, hogy több bűncselekmény is megvalósulhatott.
A magyar állampolgárok és külföldi turisták érdekében kérdezem, hogy a gyakorlatban mit kívánnak tenni a fent említett problémák megoldása érdekében. Továbbra is úgy gondolják, hogy minden rendben van a Ferihegyi repülőtéren? Végül, hogyan halad a videón látható eset kivizsgálása, és mikorra várható az elkövetők felelősségre vonása? Várom érdemi válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me