KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A célunk az, hogy az élet minden területén, az ország minden településén rend legyen.
Ami a konkrét esetet érinti, a kormány, a Belügyminisztérium és a rendőrség is határozottan elutasítja és elítéli az erőszakos magatartás mindenfajta megnyilvánulását. Ezek megelőzése, az elkövetők felderítése és felelősségre vonása érdekében minden rendelkezésre álló jogi eszközt felhasznál. A képviselő úr által jelzett konkrét esemény a repülőtéren szerencsére nem nevezhető általános jelenségnek. (Szávay István: De!) A rendelkezésre álló képfelvételek és egyéb információk alapján az eset összes körülményeinek figyelembevételével a repülőtéri rendőri igazgatóság garázdaság szabálysértés miatt hivatalból szabálysértést előkészítő eljárást folytatott le.
Az eljárás során keletkezett iratokat megküldték a Pesti Központi Kerületi Bíróság szabálysértési csoportja részére. A repülőtéri rendőri igazgatóság folyamatosan ellenőrzi a taxiszolgáltatókat, azonban hasonló fellépés miatt állampolgári panasz nem érkezett. A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren 2014 augusztusától a Budapest Airport Zrt. megbízottjaként egy vagyonvédelmi cég látja el a biztonsági feladatokat. Emellett a repülőtéri rendőri igazgatóság állományába tartozó rendőrök közlekedésrendészeti, valamint közbiztonsági feladataik ellátása során többek között a jelen lévő taxiszolgáltatók tevékenységét is ellenőrzik.
Az illetékes rendőri szerv a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a Budapest Airport Zrt.-vel és a biztonsági szolgálattal együttműködve a repülőtér rendjének fenntartására. Annak vizsgálata, hogy a hatályos jogszabályok megváltoztatása a további hasonló esetek megelőzése érdekében szükséges-e, jelenleg folyamatban van, képviselő úr. Indokolt jelezni, hogy az esetleg jogszabály-módosításig az illetékes rendőri szerv a biztonsági szolgálattal együttműködve, a hatályos jogszabályok alapján és a megfelelő törvényi felhatalmazás birtokában továbbra is megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság és a közrend fönntartása érdekében. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me