L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szomorú vagyok amiatt, hogy ennyire tájékozatlan a képviselő úr, és az állami erdészeti rendszer szétveréséről beszél (Gőgös Zoltán: Ezt ne nekem mondd!), miközben ehhez képest teljesen más az igazság.
Azt minden képviselő tudja remélhetőleg, aki ebben a Házban dolgozik, hogy 2015. április 1-jével jelentős változások következtek be a területi államigazgatásban, hiszen megszavaztuk azt a törvényt, a 2015. évi VIII. törvényt, illetve a VI. törvény, amelyek a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával kapcsolatosak.
Tisztelt Képviselő Úr! Az az igazság, hogy az állami erdészeti hatóságok már 2011. január 1-je óta a megyei kormányhivatalokhoz tartoznak, tehát nem csak mostantól fogva. Tény és való, hogy a mostani szervezeti átalakítás viszont őket is érintette, de az, hogy most kerültek volna a kormányhivatalok alá, az teljes tájékozatlanságról tanúskodik. Még egyszer mondom, 2011. január 1-je óta a kormányhivatalokhoz tartoznak.
Volt már egyébként hasonló átalakítás az államigazgatási rendszerben, éppen az ön államtitkársága idején, amikor a korábbi Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal keretében látták el ezeket a feladatokat, így az erdészeti, növény- és talajvédelmi, állategészségügyi (Gőgös Zoltán: Önálló igazgatósággal!) és mezőgazdasági feladatokat, egyébként jóval kevesebb illetményért, tisztelt képviselő úr.
Az az igazság, hogy a kormányzat egyértelműen célul tűzte ki, hogy csökkenti a vezetők számát. Nem gondolom, hogy az államapparátus leépítése, pontosabban a létszámcsökkentés ne lenne mindannyiunk közös érdeke, és a vezetői illetményeknek, a vezetők számának a csökkentése is. Természetesen ez nem érintette a területet károsan. 2015. április 1-je előtt 268 fő dolgozott ezen a területen, most is ugyanannyian dolgoznak, tehát szó nincsen arról, hogy itt fluktuáció lenne, tisztelt képviselő úr. Sőt, arról kell hogy tájékoztassam önt, hogy az 2015. április 1-jei integráció előtt a kormányhivatalokban - adatszolgáltatás alapján - összesen 266 fő dolgozott az erdészeti igazgatóságokon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), illetményük összesen 87 milliárd forint, most ez fölment 90 milliárd forintra, tehát még nőtt is a bérkeretük, tisztelt képviselő úr. (Gőgös Zoltán: Ez nem igaz! - L. Simon László: De igaz! - Gőgös Zoltán: A bértömeg és a személyi bér között nincsen összefüggés. - Lukács Zoltán: A bértömeg és a kifizetett bér között van a különbség.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me