DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Furcsa, hogy a Fidesznek érintetlen a vitaideje. Úgy látszik, hogy nem hat rájuk ez a néhány érv, pedig hát törvényt sértettek, amikor úgy nyújtották be a költségvetést, hogy előtte az adósságképlet még érvényben volt. Önök hozták az adósságképletet, hogy a piacokat megnyugtassák, és most, amikor híre ment, hogy ezt változtatják, rögtön meg is lett a bizalomvesztés. Nézzék meg a forint árfolyamát! Tehát törvénysértő módon véleményünk szerint nem szabad költségvetést benyújtani.
A másik, amit be akarnak vezetni, a titkosítás. Azért térjenek már észhez! A költségvetés a legkoncentráltabb kormánypolitika. Ebben fejeződik ki az önök szándéka, akár egyenes a szándék, akár hátsó szándék vezeti önöket. Ha önök titkosítanak, akkor mindenkiben az az érzés erősödik, hogy hátsó szándék vezeti önöket, és ez bizalomvesztést hoz. Ez a bizalomvesztés pedig a piacokon nagyon súlyos pénzbe kerül, nagyon nagy ára van. Tehát én kikérem valamennyi felelős magyar állampolgár nevében itt, a magyar parlamentben, hogy önök ezt tegyék, hogy csaljanak, hogy el akarják dugni azokat az adatokat, amelyek alapján felelős költségvetést lehet hozni. Tudják, 1848-ban a 12 pontban a „felelős magyar kormányt Pesten” azt jelentette, hogy a magyar Országgyűlésnek legyen felelős. Ma hogyan akarnak önök felelősek lenni a magyar Országgyűlésnek, ha azokat az összefüggéseket, azokat a megalapozó adatokat, amelyek alapján el lehetne dönteni az országgyűlési képviselőknek is, hogy mennyire megalapozott egy-egy költségvetés, azt önök el akarják dugni? Tehát én nagyon óvnám önöket ettől, ez egy rendkívül felelőtlen magatartás.
Ugyanakkor szintén felelőtlen és piactorzító hatás, amit a könyvvizsgálókkal csinálnak; ezzel a kicsiket teljesen kizárják a piacról. Szavakban önök multiellenesek, ugyanakkor a könyvvizsgálói piacon olyan hatalmas biztosítási díjakat követelnek, hogy ezzel csak a nagyok tudnak a piacon maradni, bizonyos nagyságrend fölött. Tehát kérem, hogy legyenek hűek legalább a saját szólamaikhoz, és ne toljanak ki a kicsi magyar, de szakmailag értékes könyvvizsgálókkal.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me