KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság június 5-ei ülésén a házszabály 46. §-a szerint megtárgyalta a T/4884. számon benyújtott, Magyarország 2016. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 20 igen, 5 nem és 2 tartózkodás mellett összegző jelentést és összegző módosító javaslatot nyújtott be.
(19.00)
A Törvényalkotási bizottság módosító javaslata egyrészről tartalmazza a Költségvetési bizottság egypontos, másrészről a Törvényalkotási bizottság 21 pontos saját módosító indítványát. A Költségvetési bizottság javaslata egyértelművé teszi a filmszakma számára, hogy közvetett finanszírozási források 2016-ban is rendelkezésre fognak állni, mégpedig reményeink szerint a mozgóképtörvényben rögzített összeg akár 2 milliárd forinttal meg is haladhatja az idén letéti számlán szereplő összeget.
Kiszámítható és átlátható viszonyokat azonban nemcsak a filmiparban szeretnénk, hanem a reklámpiacon is. A Törvényalkotási bizottság módosítójának célja, hogy a reklám közzétevője, illetve a médiahirdetési felület értékesítője nyújthasson árengedményt a reklámközvetítőnek a reklám közzétételi díjából azzal, hogy a reklámközvetítő köteles azt a reklámozó vagy a reklámozó nevében eljáró reklámközvetítő felé teljes mértékben érvényesíteni. Kimondatik ugyanakkor, hogy a reklámközvetítő nem működhet közre olyan reklámszerződés létrejöttében, amelynek létrejöttében a tulajdonában álló médiahirdetési felület értékesítője járt el. A törvényjavaslat kiegészítésére egyébként elsősorban azért volt szükség, mert a hirdetési és a reklámfelületek értékesítését gyakran nem a reklám közzétevője látja el, hanem az ő megbízása alapján eljáró értékesítőház, vagyis a sales house.
Végezetül megjegyzem, hogy a módosító javaslatnak köszönhetően az államadósság csökkentésével összefüggő szabályok ugyanazon törvényben kerülnek megállapításra. A javaslat a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvényben helyezi el az államadósságmutató számításával kapcsolatos fogalommeghatározásokat és a központi költségvetés tervezésére vonatkozó, a kormányzati szektor egyenlegének meghatározásával összefüggő követelményeket is. A magyar kormány tehát továbbra is elkötelezett az államadósság folyamatos csökkentése mellett, mely folyamatban már most is komoly eredmény mutatható fel. Ehhez kérem, ehhez kérjük a támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me