SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr, és külön köszönöm a miniszter úrnak, hogy bejött, mert nagyon féltem, hogy Bitay államtitkár urat küldi be (Dr. Fazekas Sándor: Itt ültem korábban is!), akinek papírja van róla, hogy megtéveszti a közvéleményt és hazudik. Tehát önnek igazán köszönöm. A múlt héten valami miatt elkerülte teljesen a válaszadást, és teljesen másról kezdett el beszélni, teljesen kerüli ezt a témát, hogy akkor mi is lesz ennek a megvalósításával.
Előszedtem itt ilyen pontos statisztikákat, hogy világosabb kérdést tegyek fel, mert úgy látszik, nem értette meg a múlt heti kérdésemet. A miniszterelnök úr azt mondja, hogy a kisbirtokok arányába eltoljuk a mezőgazdaságot, önök az FM-ben teljesen más irányba mennek, és a nagybirtokokat erősítik. Nyilvánvalóan felmerül bennem, ha teljesen tényszerűen azt állíthatjuk, hogy a pályázati rendszer túlnyomó többségében olyan nagybirtokok nyertek, akik nemegyszer 500 hektár fölötti érdekeltséggel - egészen 1840 hektárig - nyertek, akkor hogyan valósul meg a kistermelők országa. Hogyan lehet az, hogy ezek között az emberek között, ezek között a pályázók között olyanok is jócskán vannak, akik nem egy-kettő esetben - például az Agro-Bos Kft. 136 birtoktest esetében - pályáztatás nélkül jutottak földhöz? Ágh János és családtagjai 192 esetben jutottak így földhöz. De bizonyára tudja - hiszen az idő mértékegységét Karcagon az ön miniszterségének éveiben számolják -, hogy a Hubai család is, Hubai Imre Csaba, Hubai Imre Csabáné, Hubai Margit, még egy dr. Hubai Margit, ők is jócskán eredményesen szerepeltek, és 32 esetben úgy jutottak földhöz, hogy pályáztatni sem kellett, holott egy 6 ezer hektáros nagybirtokos családról beszélünk.
Tehát a kérdésemet elkerülte a múlt héten, azt gondoltam, ha más stílusban teszem fel, akkor hátha megérti. Az a kérdésem, ha önök folyamatosan a nagybirtokosoknak adnak földeket, és odamegy a támogatások jelentős része, hogy fog eljönni úgy a kisbirtokosok országa, amiről a miniszterelnök úr beszélt. Ha erre választ adna, azt megköszönném. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me