GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szilágyi képviselőtársamnak csak annyit szeretnék mondani, hogy nekem aztán tök mindegy, hogy a jobbikos, az MSZP-s vagy a fideszes követ el aljasságot. Ha aljasságot követ el, azzal szemben el kell járni. Nagyon egyszerű a dolog. Bárki - bárki! - bármilyen politikai színezet keretei között teszi azt, azzal szemben el kell járni. De hát most itt a közbeszerzés dolgairól beszélve az elmúlt öt, közel hat év történése kapcsán, azt gondolom, hogy legkiváltképp a regnáló kormányzathoz kapcsolódó dolgokról érdemes beszélni, mindattól függetlenül, hogy biztosan az elmúlt 20 évnek is vannak hibái.
De én nem tételesen ezt akarom, hanem csak azt, hogy ez a törvénytervezet, amikor vitára bocsátásra került, akkor egy másik törvénytervezettel együttes megtárgyalásra került. Ez pedig nem más, mint a 2015. évi központi költségvetés megtárgyalása. És tudják, hogy a hatályos költségvetésbe emelik át a közbeszerzési törvény normaszövegét. Erről szól a történet. Ez jogalkotási szempontból is értelmezhetetlen vagy érthetetlen, mert a közbeszerzési törvényt most tárgyaljuk itt, a Parlament falai között, most. Most tárgyaljuk, nincs elfogadva. Nincs elfogadva, de mindezek mellett, hogy a közbeszerzési törvény nincs elfogadva, talán a bizottsági vitája sem igazából zárt, és hát úgy tekintünk rá, mintha tény lenne mindaz, amit előterjesztésként a kormány benyújtott.
Hogy lesznek módosítások, vagy nem lesznek, indifferensnek tekintjük, úgy en bloc betesszük majd a költségvetési törvénybe - azt gondolom, ez így abszolút módon nincs rendjén. Ez ugyanolyan, mint ahogy a 2016-os költségvetés elfogadása úgy történik meg, hogy közben a 2015-ös költségvetést egy hónapon belül kétszer módosítjuk. Egy szó mint száz, átláthatatlanság van, ábránd mindaz, amiről Schiffer képviselőtársam beszélt. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me