L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem fogok most érdemben válaszolni a vitára, az a szándékunk, hogy a részletes vitában folytatjuk.
Azt gondolom, hogy mindazok az elemek, amelyek megjelentek az általános vitában, azok a részletes vitában is meg fognak jelenni, hiszen láthatólag ellenzéki képviselőtársaink igyekeznek aktuálpolitikai célokra is kihasználni a mai vitát, illetve a törvényjavaslat vitáját. (Apáti István közbeszól.) Mindenesetre Apáti képviselő úrnak szeretném mondani, csak hogy tájékoztassam: a 2006 és 2010 közötti időszakban a javarészt fideszes politikusok által vezetett települések nem a korrupciónak és a rosszul tervezett beruházásoknak köszönhetően adósodtak el, hanem azért adósodtak el - utána kellene nézni, ha ön akkor még nem volt benne a politika világában, azért adósodtak el -, mert a szocialista kormányok összevonták a normatívákat, nagymértékben csökkentették őket, és a kötelező feladatellátáshoz… (Apáti István közbeszól.) Én végighallgattam önt, képviselő úr, nem kiabáltam be, hallgasson már végig! A 2006 és 2010 közötti időszakban a szocialisták elvonták a normatívákat, az alapfeladatokhoz, a kötelező feladatokhoz szükséges forrásokat nem adták át. Ezzel lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatokat, úgyhogy a nagyszámú kötvénykibocsátásnak ez volt a hátterében.
És határozottan szeretném visszautasítani azt a manipulálást, amit önök folyamatosan meg a párttársai is folyamatosan a politikusbűnöző kifejezéssel élve megvalósítanak. Azt tudom mondani, képviselő úr, hogy ha önnek tudomása van arról, hogy a mi padsorainkban ülnek olyanok, akik korrupciós bűncselekményekben érintettek, akkor tegyenek följelentést. Tudtommal, önök még egyetlenegy följelentést sem tettek. (Zaj, közbekiáltások a Jobbik soraiból, köztük: De! - Jaj! - Sokat!) Fideszes országgyűlési képviselőről és fideszes kormánytagról beszélek, ön erről beszélt. Szeretném, ha ezt egyszer s mindenkorra abbahagynák. Tessék tényekkel előjönni! Önök vagdalkoznak és vádaskodnak, tényekről pedig nem tudnak számot adni. Nem arról kell ennek a vitának szólnia, hogy önök szerint ki politikusbűnöző meg ki nem, hanem hogy együtt, közösen hogyan tudunk létrehozni egy jobb és igazságosabb, az európai uniós rendszerrel egyébként harmonizáló közbeszerzési rendszert.
Az érdemi megjegyzéseket pedig meghagyjuk a részletes vitára. Köszönöm szépen, elnök úr, a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me