Egyes törvényeknek a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének előmozdítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslat…

Full text search

Egyes törvényeknek a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének előmozdítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Soron következik az egyes törvényeknek a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének előmozdítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/4393. számon az informatikai hálózaton valamennyiük számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/4393/9., összegző jelentését pedig T/4393/10. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja a 2. és 3. számú módosító javaslatok fenntartását indítványozta. Először tehát ezekről szavazunk.
A 2. számú módosító javaslatban Tóbiás József és képviselőtársai terjesztenek elő javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 131 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A 3. számú módosító javaslat szintén Tóbiás József és képviselőtársai indítványát tartalmazza. A fenntartáshoz minősített többség szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 131 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (2) bekezdése alapján a T/4393/9. számú összegző módosító javaslat 43., 46., 59., 67., 97. és 98. pontjában szereplő, a Törvényalkotási bizottság ülésén az előterjesztő által egy összefüggő szándékként beterjesztett - a minősített többséget igénylő rendelkezések elhagyására irányuló - javaslatcsomag minden eleméről a kormány, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja külön szavazást kezdeményezett.
A 44. pontban szereplő módosító javaslatról a kormány kezdeményezte a külön szavazást. Először tehát ezekről döntünk, és ezután határozunk az összegző módosító javaslat további pontjairól.
(11.20)
Az összegző módosító javaslat 44. pontjában a bizottság a törvényjavaslat 119. § (1) bekezdésének jogtechnikai módosítását javasolja. Ennek elfogadása kizárja a 43. ponttal kezdődő összefüggő javaslatsort. A kormány kérésére külön döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a javaslatpont elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 44. pontját. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen szavazattal, 15 nem ellenében, 51 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az összegző módosító javaslat 43. pontjával kezdődő javaslatsorában a bizottság a minősített többséget igénylő rendelkezések és a sarkalatossági záradék elhagyását és ezzel összefüggésben a hatályba léptető rendelkezés módosítását kezdeményezi. A kormány, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja kérésére külön döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 43. pontjával kezdődő javaslatsort. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatsort 1 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elutasította.
Most az összegző módosító javaslat további pontjairól határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/4393/9. számú összegző módosító javaslatának további pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat további pontjait 131 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy az imént az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslat minden pontját, a zárószavazás során a törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslat elfogadott pontjaival módosult szövegéről döntünk.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a törvényjavaslat sarkalatossági rendelkezése meghatározza a minősített többséget igénylő rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4393. számú módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult javaslat minősített többséget igénylő részét 131 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Rogán Antal frakcióvezető úr ügyrendben kért szót. Parancsoljon, frakcióvezető úr!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me