LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Szeretném a jegyzőkönyv számára pontosítani, hogy nem az M29-es autópályáról van szó, ahogy azt képviselő asszony kérdezte, hanem az M4-es autópályáról. (Hegedűs Lorántné: M4-est mondtam.) M29-est tetszett mondani, de ezen most nem fogunk összeveszni, értettük, hogy mire vonatkozik a kérdés.
A megjegyzése kapcsán engedje meg, hogy hadd ajánljam figyelmébe azokat a döntéseket, amelyeket az ügyen a kormány hozott. A kormány mindaddig, ameddig az Európai Bizottság három vádat nem fogalmazott meg, kitartott a program mellett. Ez a három vád egyrészről egy OLAF-vizsgálat - amely az Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatala -, reméljük, egyszer nyilvánosságra kerül, hogy az OLAF vajon mit valószínűsített ennél a beruházásnál, másrészt a kilométerenkénti megvalósulási ár, amellyel kapcsolatban a kormánynak volt vitája és próbálta a beruházást védeni, mint ahogy a szavaimból kiderült, a harmadik pedig az, hogy az Európai Bizottság folyamatosan megkérdőjelezte ennek a beruházásnak a megvalósítását, elsősorban a Szolnoktól keletre haladó szakaszt.
A magyar kormány álláspontja világos. Két dolgot szeretnénk Szolnok megyében csinálni, egyrészt Szolnok városát összekötni az egyes számú autópályák egyikével, akár a fővárossal közvetlenül, akár az M5-össel, másrészről szeretnénk Szolnok megye kevésbé jó helyzetben lévő térségeit, keleti részét is összekötni Szolnok városával. Ennek érdekében ezt a programot lezárjuk, tekintettel arra, hogy az Európai Bizottság költségvetési fedezetet nem biztosít, a magyar költségvetésben - mint ahogy az a benyújtott anyagból látszik - nincs rá fedezet. Egy új közbeszerzést fogunk kiírni, az új közbeszerzés csökkentett árra és csökkentett műszaki tartalomra vonatkozik, amely természetszerűen nem érintheti a négysávos közlekedéshez szükséges biztonsági feltételeket.
Először 2016-17-18-ban meg fogjuk építeni a Szolnokot a fővárossal összekötő szakaszt, és el fogjuk kezdeni a Szolnoktól keletre haladó szakasz befejezését. Erről fog a polgármester úr június elején egyeztetni a miniszterelnök úrral. Szolnok megyei jogú város polgármesterével Szolnokon találkozik a miniszterelnök, és a Szolnok megyei parlamenti képviselőkkel is. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me