TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Úgy látom, hogy az LMP is eszmélt, és az áfacsökkentő, adócsökkentő versenybe ő is kezd beszállni. De mégis, hogy nézne ki, hogyha önök is az alapvető élelmiszerek áfáját mondanák, mint a másik két ellenzéki párt? Nyilván ki kellett találni valamit, hogy valami szépet és jót (Z. Kárpát Dániel: Alá tetszett írni…) tudjanak mondani az embereknek.
Mielőtt érdemben is természetesen válaszolnék a kérdésre, azért el kell hogy mondjam, hogy a tömegközlekedés tarifája 2002 és ’10 között 140 százalékkal emelkedett. A 2010-es kormányváltást követően a 15 százalékos fogyasztásiárindex-növekedést a kormány nem érvényesítette ezekben a tömegközlekedési árakban, hanem más módszerekkel tette olcsóbbá, költségkímélővé a tömegközlekedést. És el kell hogy mondjam önnek, hogy most is a kafetériában kedvezményezés adóval lehet átvállalni a munkáltatóknak a dolgozóik helyi közlekedési bérletét. És ezen túl pedig mintegy 40 jogcímen 7 millió embert érint a különféle kedvezmény, amit a tömegközlekedési eszközökön a bérletekre a munkáltatók tudnak biztosítani.
A kormány adópolitikája egyértelmű: tehát alapvetően a jövedelemadók csökkentése a cél, ezen belül is a személyi jövedelemadó csökkentése, hogy a családoknál több maradjon, és ezáltal több mindenre tudjanak költeni, tudjanak megvásárolni, igényüket kielégíteni. De ugye, a mostani költségvetésben, illetve adótörvényjavaslatban benne van az alapvető élelmiszerek sertésáfájának a csökkentése is. Tehát ezen az úton indult el a kormány.
Azt tudom önnek mondani, hogy először a személyi jövedelemadócsökkentés, másodszor az alapvető élelmiszerek áfájának a csökkentése, és majd csak ezután jöhet az, amit ön kérdez, a tömegközlekedés áfájának a csökkentése. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me