GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Én is csak azt szeretném hangsúlyozni és mondanám Sallai képviselőtársamnak, hogy én nem keverném ezt a két dolgot össze.
(0.00)
Tehát ez a dolog a mezőgazdasági termelés szempontjából a problémánkat megoldja. Innentől kezdve Magyarországnak semmiféle trükköt nem kell alkalmazni ahhoz, hogy egyszerűen megtiltsa Magyarország területén a génmódosított növények termesztését. Eddig meg ezer trükköt kellett alkalmazni, meg olyan együtt-termesztési törvényt, ami ugyan elvileg megengedte, hogy termeljenek, csak a gyakorlatban nem tudták megcsinálni. Innentől kezdve persze, hogy itt nem lesz változás, mert eddig sem hagytuk, csak milyen áron nem hagytuk? Tehát ennyiből ezt mindenképpen egy áttörésnek látom.
Na most, ez lehet egy lépése annak, hogy aztán utána próbáljuk a teljes GMO-mentességet Európában elérni, de azért ezzel vannak fenntartásaink, a mi időnkben nem biztos, hogy ez sikerül. Viszont, ami az ágazat szempontjából a legveszélyesebb volt, hogy egyszerűen ránk kényszerítik ezeknek az engedélyezését, amivel iszonyatos kárt okoztak volna nekünk. Én nem kisebbíteném ennek a törvénynek a jelentőségét, mert szerintem a két dolgot ne keverjük össze. Amit itt írtak különböző szervek, hogy nem volt idejük, itt nem időről van szó. Itt egyszerűen egy irányelvet kell átültetnünk. Ez egy technikai ügy végül is, ha megnézem, csak azért fontos technikai ügy, mert ezért dolgoztunk nagyjából együtt tíz évet, hogy idáig eljussunk.
A másik nem biztos, hogy tíz év alatt sikerül. Azért az egy más téma, hogy most akkor kimutatható-e vagy nem, mondjuk, a szója hatása egy makaróniban, annak a szójának, amit mondjuk egy baromfi evett meg. Ez nehezebb kérdés, abban nem vagyok biztos, hogy ez egyáltalán kimutatható. És az áttételes hatása teljesen más, mint ha direktben befertőztük volna az egész országot. Na, és ez arról szól, hogy innentől kezdve ezt nem teheti meg senki. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me