KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a mai napon az elfogadott határozati házszabálytól való eltérés alapján megtárgyalta a T/4818. számon benyújtott, a géntechnológiai tevékenységről szóló 1998. évi törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, melyhez a bizottság 33 igen szavazattal egyhangúlag összegző módosító javaslatot nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság saját indítványát tartalmazza. A javaslat egy pontatlanság kijavítását célozza, ugyanis a törvényjavaslat 1. §-ában bevezeti az engedély területi korlátozására vonatkozó kérés fogalmát, de azt később pontatlanul használja. A Törvényalkotási bizottság ezt a kodifikációs hibát korrigálja.
A javaslat egésze a 2001/18/EK irányelvnek a tagállamok számára a géntechnológiával módosított szervezetek területükön történő termesztésének korlátozására, illetve megtiltására biztosított lehetőség tekintetében történő módosításáról szóló 2015/412/ EU európai parlamenti és tanácsi irányelv rendelkezéseinek magyar jogrendbe történő átültetését szolgálja, melynek így maradéktalanul eleget teszünk.
A miniszteri expozé ismeretében az ott megfogalmazott céloknak megfelelően kérem képviselőtársaimat a törvényjavaslat támogatására. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me