DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt napokban óriási botrányt okoztak a volt amerikai nagykövet könyvében megjelent részletek, amelyek Németh Lászlóné akkori fejlesztési miniszter asszony mondatait idézik, miszerint a magyarországi közbeszerzésekről minden szerdán egyeztetett önnel, és szűk körben eldöntötték, hogy mely fejlesztések valósuljanak meg és melyek nem.
Ön egy nyilatkozatában elismerte, hogy ez így történt és történik a mai napig is. Ön szerint ez így rendben van és törvényes, hiszen csak a pályázatok kiírásáról és sorrendjéről és a felhasználható összegről döntöttek, soha nem a leendő győztesről. Persze. Az pedig csak a véletlennek köszönhető, hogy amíg például Simicska Lajos az ön személyes jó barátja és a Fidesz legfontosabb gazdasági háttérembere volt, addig néhány év alatt szerény becslések szerint is több mint 300 milliárd forintot nyert el a nevezett közbeszerzéseken. Az is csak biztos a véletlen műve, hogy amióta Simicska Lajos elküldte önt melegebb éghajlatokra, hirtelen nem nyer a közbeszerzéseken, helyette azonban új csillagok emelkednek az ön baráti köréből. És az is csak a véletlen műve lehet, hogy ezeket a közbeszerzéseket eleve úgy írják ki, hogy a végül győztesként kihirdetett cégeken kívül más nagyon indulni se tudjon rajtuk. A keményen dolgozó kisemberek, tudja, az erről szóló hírek láttán csak legyintenek, hogy csirkefogó csibészek ezek.
Miniszterelnök úr, segítsen eloszlatni ezt a sommás véleményt, és válaszoljon a kérdéseimre! Ön személyesen részt vett-e a fejlesztési kabinet szűk körű ülésein? Ön személyesen döntött-e kiírandó pályázatokról, azok összegeiről? Ön személy szerint részt vett-e az M4-es autópálya azóta leállított beruházásának kiírásáról szóló döntésben? És tavaly decemberben ott volt-e, amikor még 20 százalékkal megemelték az erre fordítható keretet, amikor már világosan látszott, hogy az EU nem fogja finanszírozni ezt a messziről bűzlő beruházást? Önt tájékoztatták-e arról, ha valamelyik barátja, mondjuk, csak a felcsúti VIP-páholyban önnel rendszeresen megjelenő cégvezetők egyike nyert az önök által eldöntött pályázatokon?
Kérem, válaszoljon. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me